Fyld Danmarks Kirker 2023

Fyld Danmarks Kirker 2023

Fyld Danmarks Kirker 2023

24. september 2023

Udvalget for Fyld Danmarks Kirker håber, at mange af Jer vil være med til at gøre den sidste søndag i september 2023 til en søndag, hvor der kommer rigtig mange i kirke.

Søndag den 24. september

Søndag 24. september opfordrer gruppen bag Fyld Danmarks Kirker -initiativet – til en ekstra indsats for det vigtige, sociale aspekt i kirkegangen – at være sammen, høre kirkens gode budskab og synge de salmer, vi holder af. 

Kender du nogen, du før ofte så i kirken om søndagen, men som endnu ikke er vendt tilbage, så giv vedkommende et ring og spørg, om I ikke skal følges i kirke den 24. september?

Vi skal ud – også til de forskrækkede, som endnu ikke har taget det vigtige skridt tilbage til kirken. Det er menighedsrådenes og præsternes store opgave i år, hvor vi for 14. år i træk holder Fyld Danmarks Kirker -søndag.

Vidste du, at flere går i kirke! I modsætning til mediernes kværnende nyhed om de tomme kirker.

Corona tømte kirkerne

Først var kirkerne lukket på grund af Corona. Så måtte vi gå i kirke igen – med næsten større fokus på mundbind og sprit end på kirkens budskab. Og hold afstand, det evige omkvæd. I 2021 lysnede det, og vi opfordrede til at fylde kirkerne igen – fylde dem med sang. Det kunne høres.

Men Corona er her stadig, selv om mange af de mest sårbare er vaccineret, og mange andre har haft det. Corona er bare blevet overdøvet af andre, tragiske begivenheder.

Kirkegangen er ikke helt tilbage til det tidligere niveau. Derfor er der også i 2022 brug for Fyld Danmarks Kirker den sidste søndag i september. Dagen, hvor vi tager naboen, familien eller vennerne under armen og går til højmesse i vores lokale kirke.

Det kan være svært, når først beskeden har lydt, at du skal holde dig væk – og i hvert fald holde afstand. Mange har ventet på at “få deres liv tilbage”, men der sidder stadig en del, især enlige ældre, rundt om, som fortsat tøver med at vove sig ud blandt andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: