Christianskirken - Lyngby

KIRKELIV

Christian X’s Alle 120 – 2800 Kongens LyngbyFlere oplysninger på:    Kirkehistorie.dk    Wikipedia


KONTAKT

Adresse

Christian X's Alle 120 – 2800 Kongens Lyngby

Facebook

YouTube Kanal

YouTube video

KIRKEN

Om kirken

Bygget år 1941

Kirkens Arkitekter: Jacob E. Bang og Erik Jensen

Forud herfor gik en temmelig lang forberedelsesperiode, der startede i 1934, hvor man nedsatte en kirkekomite, der skulle undersøge mulighederne for dels at få udskilt et nyt sogn fra det meget store Lyngby Sogn. Dette nye sogn skulle dække området vest for jernbanen.

I 1936 fik man af undervisningsministeriet lov til 2 gange om måneden at afholde kristendomsundervisning i sanglokalet på Lyngby Statsskole.

I 1937 begyndte man at holde gudstjenester i et kælderlokale under Engelsborgskolen, men her måtte hverken holdes dåb, nadver eller kirkelige handlinger.

I løbet af syv år fra 1934 havde man fået samlet 130.000 kroner sammen, og man kunne så i 1939 købe kirkegrunden af kommunen for medelst kr. 5000.
En arkitektkonkurrence gav mange og ophedede diskussioner, men endte med den kirke, vi kender så godt.
Konkurrencen blev vundet af arkitekterne Jacob E. Bang og Erik Jensen.

Den kom færdigbygget til at koste kr. 235.000, hvoraf godt halvdelen var indsamlet ad frivillig vej, og 3. søndag i advent 1941 kunne man indvie kirken under overværelse af kong Christian X, der har givet navn til kirken. Tekst. Jens Kinkel

Byggeår

1941

Lyd Kirkepartner
Hvad synes du om denne kirkeside?


Er det din kirke, så få adgang til denne kirkeside?

  • Fejl i oplysninger?
  • Rediger tekst. Tilføj gode fotos.
  • Login/registrer.

Læs om hvordan du får adgang til din kirkeside

Skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Dine kommentarer hjælper os med at forbedre vores produkter og tjenester, så vi bliver ved med at registrere dem. Vi bruger kommentaren også til fremtidig reference. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Vi beholder dit navn, så vi kan kommunikere med dig. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.
Vi opbevarer din e-mail, så vi kan kommunikere med dig . For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

%d bloggers like this: