Faxe Kirke

KIRKELIV

Faxe Kirke


KONTAKT

Adresse

Kirketorvet 11 – 4640 Faxe

Gps

55.2555691, 12.1200576

Facebook

YouTube video

Se smukke billeder i gruppen Kirkebilleder

YouTube Kanal

KIRKEN

Om kirken

Faxe Kirke. Faxe Herred. Kirken består af sengotisk langhus, tårn, nordkapel, sakristi og et tidligere gravkapel. Tidligere lå der en romansk kirke på stedet. Den brændte ned i 1578. Kun sparsomme rester af den gamle kirke indgår i den nuværende. Bag alteret hænger det tidligere korbuekrucifiks fra omkring 1500-1525. Sidefigurene til korbuekrucifikset , Maria og Johannes, findes stadig i kirken. Den gamle altertavle, et maleri fra 1717 forestillende nadveren hænger nu et andet sted i kirken. Prædikestolen i senrenaissance fra omkring 1615 er sikkert fra Schrøders værksted i Næstved. Døbefonten i granit har romansk kumme og moderne fod hugget i romanske former. Tekst Ernst Olsen

Byggeår

1400

Lyd Kirkepartner


Hvad synes du om denne kirkeside?


Er det din kirke, så få adgang til denne kirkeside?

  • Fejl i oplysninger?
  • Rediger tekst. Tilføj gode fotos.
  • Login/registrer.

Læs om hvordan du får adgang til din kirkeside

Skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Dine kommentarer hjælper os med at forbedre vores produkter og tjenester, så vi bliver ved med at registrere dem. Vi bruger kommentaren også til fremtidig reference. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Vi beholder dit navn, så vi kan kommunikere med dig. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.
Vi opbevarer din e-mail, så vi kan kommunikere med dig . For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

%d bloggers like this: