Gerlev Kirke

KIRKELIV

Gerlev kirke.

Danmarks Kirker    Kirkehistorie.dk    Wikipedia    altertavler.dk

Video John Schmidt

KONTAKT

Adresse

Falkensteenvej 2A – 4200 Slagelse

Gps

55.353037105287, 11.33748185412

Facebook

YouTube video

Se smukke billeder i gruppen Kirkebilleder

YouTube Kanal

KIRKEN

Om kirken

Gerlev Kirke. Horns Herred. Bygaden 19, Gerlev, 3630 Jægerspris. Kirken er et langhus, som er resultatet af en ændring af den romanske kirke i 1617. De eksisterende mure rummer rester, af kor og skib i den romanske kirke. Tårnets underdel var en del af den oprindelige kirke, mens resten er opførtes i 1400tallet, hvor sakristiet også er fra. Våbenhuset er fra omkring 1500, og korsarme mod nord er fra 1753. Altertavlen fra 1631 er leveret af Hans Barchmann. Prædikestolen har påmalet årstallet 1601. Døbefonten i malm fra 1604 er støbt af Hans Wolf Endtfelder. Pengeblokken er fra tiden op til 1770. Tekst Ernst Olsen

Byggeår

1 1 6 0

Lyd Kirkepartner


Hvad synes du om denne kirkeside?


Er det din kirke, så få adgang til denne kirkeside?

  • Fejl i oplysninger?
  • Rediger tekst. Tilføj gode fotos.
  • Login/registrer.

Læs om hvordan du får adgang til din kirkeside

Skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Dine kommentarer hjælper os med at forbedre vores produkter og tjenester, så vi bliver ved med at registrere dem. Vi bruger kommentaren også til fremtidig reference. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Vi beholder dit navn, så vi kan kommunikere med dig. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.
Vi opbevarer din e-mail, så vi kan kommunikere med dig . For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

%d bloggers like this: