Horsens Klosterkirke

KIRKELIV

Horsens Klosterkirke i TV og teater

Horsens klosterkirke

Gudstjenester på DR1

Dagens gudstjeneste på DR er 13. februar 2022 og 3 søndage i november optaget i Klosterkirken. Gudstjenesterne sendes på DR1 kl. 10.00 og DR2 kl. 14.00. Liturg Ane H. Bjerregaard. Du kan søndag fra kl. 10.00 se gudstjenesten via dette… [mere]

Horsens klosterkirke

Historie skal foldes ud som totalteater

Menighedsrådet har allieret sig med Komediehuset og har fået penge fra provstiets projektpulje I starten af april 2022 får horsensianerne tilbuddet om at komme tæt på Klosterkirkens historie. Ikke læst i en folder eller fortalt… [mere]

Horsens Klosterkirke.

I 1261 kom munke til Horsens, og i 1275 var klosteret færdigbygget. Klosterkirken udgjorde den nordlige fløj af klosteranlægget. Munkene blev i 1532 smidt ud af byen. I 1738 gennemgik kirken en omfattende restaurering. Den blev dog lukket som sognekirke i 1794, men efter en stor restaurering i 1894 genåbnet, og kirken fik sin nuværende form. I koret og i den vestlige ende er der munkestole.

Sengotisk trefløjet altertavle. Korgitter (barok) med senmiddelalderligt krucifiks. Prædikestolen stråler i guld og hvidt med detaljerede udskårne figurer. I kirken er der 4 gravkapeller, hvoraf det ene, Thornbos, ligger under Lichtenbergs gravkapel. I apoteker Schmidts kapel står 3 trekister. I det russiske kapel er to russiske prinser og to prinsesser begravet under gulvet.

Gå ind i kirken med en virtuel guide


KONTAKT

Adresse

Klosterkirken Borgergade 30 8700 Horsens

Gps

55.860976051818, 9.8554338707263

Facebook

YouTube Kanal

YouTube video

KIRKEN

Om kirken

Byggeår

1200s

Lyd Kirkepartner
Hvad synes du om denne kirkeside?


Er det din kirke, så få adgang til denne kirkeside?

  • Fejl i oplysninger?
  • Rediger tekst. Tilføj gode fotos.
  • Login/registrer.

Læs om hvordan du får adgang til din kirkeside

0 reviews for “Horsens Klosterkirke

Skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Dine kommentarer hjælper os med at forbedre vores produkter og tjenester, så vi bliver ved med at registrere dem. Vi bruger kommentaren også til fremtidig reference. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Vi beholder dit navn, så vi kan kommunikere med dig. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.
Vi opbevarer din e-mail, så vi kan kommunikere med dig . For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

%d bloggers like this: