Gode råd til at spare på energien i kirken.

Nysted Kirke

KIRKELIV

Nysted kirke kan ses langvejs fra, og i middelalderen, da kirken blev bygget, har den totalt domineret byens silhuet, kun udfordret af det kloster, der dengang lå lige ved den nuværende kirkegård, nogle få hundrede meter øst for kirken.

Kirken ligger i købstaden Nysted. Den er vokset op i bunden af noret som en søfartsby og centrum for egnens handel, forsvar og administration. Byen fik en kongelig borg (Ålholm) og et franciscanerkloster i slutningen af 1200-tallet. Og det er sandsynligt, at der har eksisteret en kirke før den tid. i 1409 fik byen købstadsrettigheder af kong Erik af Pommern.

Klostret er dateret til 1285 men den nuværende Nysted Kirke er ca. 50 år yngre. Om der har været en kirke på stedet før, er ikke opklaret, men det er sandsynligt.


KONTAKT

Adresse

Østergade 24B – 4880 Nysted

Gps

54.664614610468, 11.731837652837

Facebook

YouTube video

Se smukke billeder i gruppen Kirkebilleder

YouTube Kanal

KIRKEN

Om kirken

Kirkens bygningshistorie
Kirken består af et hovedskib og en række tilbygninger af forskellig alder. Den ældste del er koret og de to fag mod øst, i alt knap 20 m kirke fra omkring 1330. Allerede efter få år blev kirken forlænget til ca. dobbelt størrelse og i slutningen af 1400-tallet blev tårnet tilføjet, i første omgang uden spir. Dermed opnåede kirken sin nuværende længde på ca. 40 m. Kirkens hjemmeside

Byggeår

1300

Lyd Kirkepartner


Hvad synes du om denne kirkeside?


Er det din kirke, så få adgang til denne kirkeside?

  • Fejl i oplysninger?
  • Rediger tekst. Tilføj gode fotos.
  • Login/registrer.
Der er allerede gjort krav på denne side.

Læs om hvordan du får adgang til din kirkeside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: