Rye Kirke

KIRKELIV

Rye Kirke ligger i Lejre provsti i Roskilde stift. En smuk middelalderkirker fra 1100-tallet.


KONTAKT

Adresse

Ejbyvej 12 – Rye – 4060 Kirke Såby

Gps

55.673680030011, 11.874194236334

Facebook

YouTube Kanal

YouTube video

KIRKEN

Om kirken

Rye Kirke, Voldborg Herred. Ejbyvej 12, Rye, 4060 Kirke Såby. Kirken består af romansk apsis, kor og skib. Tårn og kapel er fra 1600tallet. Våbenhuset er fra 1886. Tekst Ernst Olsen
En kirke bygget af et af Hvideslægtens medlemmer
Rye kirke er opført omkring 1150, og igen har vi at gøre med Roskilde-egnens foretrukne byggemateriale, frådsten, eller kildekalk. For Rye kirkes vedkommende kan vi med så stor sikkerhed, som det er muligt, fastslå, at kirken er bygget af et af Hvideslægtens medlemmer, formentlig Skjalm Hvides sønnesøn, Sune Ebbesen.
Læs mere på kirkens hjemmeside

Byggeår

1200

Lyd Kirkepartner
Hvad synes du om denne kirkeside?


Er det din kirke, så få adgang til denne kirkeside?

  • Fejl i oplysninger?
  • Rediger tekst. Tilføj gode fotos.
  • Login/registrer.

Læs om hvordan du får adgang til din kirkeside

Skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Dine kommentarer hjælper os med at forbedre vores produkter og tjenester, så vi bliver ved med at registrere dem. Vi bruger kommentaren også til fremtidig reference. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Vi beholder dit navn, så vi kan kommunikere med dig. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.
Vi opbevarer din e-mail, så vi kan kommunikere med dig . For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

%d bloggers like this: