Sankt Katharina Kirke

KIRKELIV

Sankt Katharina Kirke

Kirketorvet 9 – 4660 Store Heddinge

Store Heddinge Sogn http://sogn.dk/storeheddinge/fakta-om-sognet

gudstjenester; Stevns Herred

Sankt Katharina Kirke. Store Heddinge. Kirken består af romansk kor og skib samt gotisk tårn. Korsarm, våbenhus og sakristi er fra moderne tid. Det ejendommelige kor i to etager indrettet til forsvar, samt det ottekantede skib giver kirken karakter af en borgkirke. Altertavlen er et maleri af Kristus ved graven visende sig for de tre kvinder. Maleriet er signeret J. L. Lund 1836. Prædikestolen er fra 1853-54. Døbefonten er en figurgruppe af bronze med to engle på hver sin side af en klippe, hvorfra en kilde rinder. Nedenfor klippen er et muslingskalformet dåbsbækken. Gruppen er udført af billedhuggeren J. A. Jerichau i 1867. Korstolen med tre sæder er sengotisk og vistnok gjort i et køgeværksted omkring 1520. Det sorte kirkeskib er skænket af gæstgiver Sophus Petersen i 1901. Skibet er navnløst. Det hvide kirkeskib er en efterligning af Ivar Huitfeldts skib “Dannebrog”, som sprang i luften ud for Gjorslev Bøgeskov i et slag mod svenske flådestyrker i 1710. Det er forfærdiget og skænket af falckredder Arne Petersen og hustru Emmy i 1976. Tekst Ernst Olsen

Vejkirke http://www.korttilkirken.dk/uvejkirke.htm

Mere information om Sankt Katharina Kirke

Den Store Danske

Danmarks Kirker

Kirkehistorie.dk


KONTAKT

Adresse

Kirketorvet 9 – 4660 Store Heddinge

Gps

55.312727, 12.391349

Facebook

YouTube video

Se smukke billeder i gruppen Kirkebilleder

YouTube Kanal

KIRKEN

Om kirken

Byggeår

1200

Lyd Kirkepartner


Hvad synes du om denne kirkeside?


Er det din kirke, så få adgang til denne kirkeside?

  • Fejl i oplysninger?
  • Rediger tekst. Tilføj gode fotos.
  • Login/registrer.

Læs om hvordan du får adgang til din kirkeside

Skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Dine kommentarer hjælper os med at forbedre vores produkter og tjenester, så vi bliver ved med at registrere dem. Vi bruger kommentaren også til fremtidig reference. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Vi beholder dit navn, så vi kan kommunikere med dig. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.
Vi opbevarer din e-mail, så vi kan kommunikere med dig . For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

%d bloggers like this: