Sankt Pauls kirke- Aarhus

KIRKELIV

Sankt Pauls kirke, Aarhus

Online gudstjeneste og prædikenarkiv

Online familie-påskegudstjenester

 src=
Vi bringer en lille online familiegudstjeneste på Palmesøndag, Skærtorsdag, Langfredag og Påskedag

Vores unge- og familiepræst, Daniel Hougaard, har sammen med kirkens to kirke- og kulturmedarbejdere tilrettelagt 4 små online familiegudstjenester til Påskens helligdage. Der vil være børnevenlige sange, kreative indslag, miniprædiken og dans at glæde sig til, når disse små gudstjenester går i luften. Du kan fra selve dagen kl. 10:00 og derefter klikke dig ind på dem via forsiden på linket lige ovenover nyhederne!


KONTAKT

Adresse

Sankt Pauls Kirkeplads 1, 8000 Aarhus, Aarhus C

Gps

56.146188579373, 10.203616505983

Facebook

YouTube video

Se smukke billeder i gruppen Kirkebilleder

YouTube Kanal

KIRKEN

Om kirken

Sankt Pauls Kirke er en kirke i Aarhus-bydelen Frederiksbjerg på Skt. Pauls Kirkeplads i slutningen af M.P. Bruuns Gade.
Som noget ganske ualmindeligt vender klokketårnet ikke mod vest, men derimod mod nord. Dette skyldes at etatsråd M.P. Bruun, skænkede grunden til kirken under den betingelse at den vendte ansigtet mod byen.

Den er opført 1884–87 i nyromansk stil, tegnet af kongelig bygningsinspektør V.Th. Walther. Wikipedia.

Kirken har to tårne, et højt midtskib med lidt lavere sideskibe, samt apsis. Alterbilledet stammer fra 1897 og er malet af Herman Siegumfeldt.

Siden opførelsen er der tilføjet et pulpitur (1900), to sidebygninger (1904), og senest et sognehus. Sognehuset er opført i 1978 og tegnet af arkitekterne Inger og Johannes Exner, som har hentet inspiration fra Oude Kerk i Amsterdam. Denne kirke har fået påbygget en række små borgerhuse direkte op ad facaden.

Byggeår

1887

Lyd Kirkepartner


Hvad synes du om denne kirkeside?


Er det din kirke, så få adgang til denne kirkeside?

  • Fejl i oplysninger?
  • Rediger tekst. Tilføj gode fotos.
  • Login/registrer.

Læs om hvordan du får adgang til din kirkeside

Skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Dine kommentarer hjælper os med at forbedre vores produkter og tjenester, så vi bliver ved med at registrere dem. Vi bruger kommentaren også til fremtidig reference. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Vi beholder dit navn, så vi kan kommunikere med dig. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.
Vi opbevarer din e-mail, så vi kan kommunikere med dig . For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

%d bloggers like this: