Stenlille Kirke - Sorø

KIRKELIV

Stenlille Kirke, Sorø

Kalender


KONTAKT

Adresse

Stenlille Kirke Kirkevej 27 4295 Stenlille

Gps

55.5355458, 11.5911603

Sogn

Facebook

YouTube video

Se smukke billeder i gruppen Kirkebilleder

YouTube Kanal

KIRKEN

Om kirken

Stenlille Kirke. Merløse Herred. Kirken består af romansk kor og skib samt gotisk tårn og våbenhus. Den nuværende altertavle, har jeg ikke kunnet finde nogen oplysninger om. Den tidligere altertavle fra 1861, maleri af Jørgen Roed i nygotisk ramme hænger andet sted i kirken. Prædikestolen er fra 1586, dog er underbaldakin og opgang fra 1859 og storfelternes evangelistfremstillinger er malet i 1900tallet. Døbefonten, som er indmuret i korbuen, er romansk og af granit. Krucifikset er gotisk og fra omkring 1350. Tekst Ernst Olsen

Byggeår

1100

Lyd Kirkepartner


Hvad synes du om denne kirkeside?


Er det din kirke, så få adgang til denne kirkeside?

  • Fejl i oplysninger?
  • Rediger tekst. Tilføj gode fotos.
  • Login/registrer.

Læs om hvordan du får adgang til din kirkeside

Skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Dine kommentarer hjælper os med at forbedre vores produkter og tjenester, så vi bliver ved med at registrere dem. Vi bruger kommentaren også til fremtidig reference. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Vi beholder dit navn, så vi kan kommunikere med dig. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.
Vi opbevarer din e-mail, så vi kan kommunikere med dig . For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

%d bloggers like this: