Rakkeby Kirke - Mors

KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER

Rakkeby Kirke – Mors

Blåborgvej 2 – Rakkeby – 7960 Karby

Rakkeby Sogn

Kirkeliv

Kirken tilbyder en række aktiviteter for både børn og voksne, herunder babysalmesang, sogneaftener og koncerter. Altertavlen er delt af fire søjler med et storfelt i midten og to smalle sidefelter, og prædikestolen er umalet og har fem fag. Kirken er et samlingspunkt for lokalsamfundet, hvor man kan deltage i gudstjenester og andre kirkelige arrangementer.

En af de mest markante traditioner i Rakkeby Kirke er de årlige høstgudstjenester, hvor menigheden samles for at fejre og takke for årets høst. Derudover er kirken også vært for julegudstjenester, hvor både lokale og besøgende deltager i fejring af julen med sang og bøn. Kirkegården, med sine velholdte grave og smukt bevarede gravsten, er også et sted for refleksion og mindehøjtideligheder.

Rakkeby kirke, på Mors. Kirken ligger lige i indkørslen til byen. Man kommer ved hovedindgangen lige til den ophængte klokke. Kirkegården er lille men med smukt bevarede gravsten og velholdte grave. Prædikestol og altertavle er fra o. 1625. Altertavlen er delt af fire søjler, med et stort felt i midten og to smalle felter i siden og ovenover er der et topfelt med vinger og rovfuglehovede. En smuk altertavle. Prædikestole er umalet med og har fem fag og en lydhimmel, som er fra 1843. Tekst Helle Nielsen

Altertavlen og maleri af Bayer

Altertavlen i Rakkeby Kirke på Mors stammer fra omkring 1625 og er et smukt eksempel på renæssancekunst. Den er opdelt i fire søjler med et storfelt i midten og to smalle sidefelter. De to midterste søjler afsluttes forneden af løvehoveder, og vingerne har både et rovfuglehoved og en klo forneden. Altertavlen blev istandsat i 1905, hvor det nuværende maleri af Bayer blev indsat. Dette maleri forestiller Jesus i samtale med to kvinder.

Bayer, der malede altertavlen i , var en kunstner, der arbejdede i begyndelsen af det 20. århundrede. Han blev valgt til at male det nuværende alterbillede, som blev indsat under en istandsættelse af altertavlen i 1905. Maleriet forestiller Jesus i samtale med to kvinder. Desværre er der ikke mange detaljer tilgængelige om Bayer’s liv og karriere, men hans arbejde har efterladt et varigt indtryk i kirken.


KONTAKT

Adresse

Blåborgvej 2 Rakkeby 7960 Karby

GPS

56.765407, 8.625917

YouTube video

YouTube Kanal

KIRKEN

Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder


Om kirken

Byggeår

Wikipedia

Din kirkeside

Du kan få adgang til at redigere denne kirkeside. Få adgang her. Det er gratis. 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.