Dommerby Kirke

KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER

Dommerby Kirke

Præster og medarbejdere

Dommerby Kirke

Dommerby Kirke ligger i nærheden af Skive i Midtjylland og er en del af Dommerby Sogn. Kirken har en rig historie, der strækker sig tilbage til middelalderen, og den har været et vigtigt samlingspunkt for menigheden i området.

Kirkeliv

Dommerby Kirke spiller en central rolle i det lokale kirkeliv. Den afholder regelmæssige gudstjenester, dåb, bryllupper og begravelser, hvilket gør den til et vigtigt sted for både religiøs praksis og samfundsengagement. Menigheden deltager aktivt i forskellige aktiviteter og arrangementer, såsom bibelstudiegrupper, sang og musikarrangementer, samt sociale begivenheder, der styrker fællesskabsånden.

Kirkebygningen

Kirken er bygget i romansk stil, hvilket er typisk for mange danske landsbykirker. Den er opført i mursten og har ofte karakteristiske træk som et rundt klokketårn. Alteret og prædikestolen kan være udført i traditionel stil, ofte med smukke udsmykninger eller malerier. Kirken rummer også kunstværker og historiske genstande, der bidrager til dens kulturhistoriske værdi.

Facaden bærer præg af tidens gang, men kirken er blevet vedligeholdt, så den stadig fremstår som et indbydende sted for tilbedelse. Indenfor finder man typisk en simpel, men stemningsfuld indretning med bænke til menigheden, samt en altar bugtet, der har en særlig plads i liturgien.

Alt i alt er Dommerby Kirke ikke blot en bygning; det er et sted, hvor traditioner leves, fællesskaber dannes, og hvor folk kommer for at finde åndelig ro og støtte. Det er et symbol på det lokale samfunds historie og værdier.


KONTAKT

Adresse

Gl. Skolevej 2 – Dommerby – 7800 Skive

GPS

56.552194, 9.083217

YouTube video

YouTube Kanal

KIRKEN

Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder


Om kirken

Byggeår

1200

Danmarks Kirker

Din kirkeside

Du kan få adgang til at redigere denne kirkeside. Få adgang her. Det er gratis. 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.