Gudstjenester på TV

Gudstjenester på TV
Gudstjenester på TV
gudstjenester på TV

Gudstjeneste på TV DR1

TV gudstjeneste med Paula Larrain foto DR
TV gudstjeneste med Paula Larrain foto DR

TV-gudstjeneste med Paula Larrain holder sommerferie i perioden søndag den 19. juni til 14. august.

Til gudstjeneste med Paula Larrain i Hellig Kors Kirke

Hellig kors kirke København Wikipedia
Hellig kors kirke København Wikipedia

DR1 | FRA 10:00 – 11:02 Prædiketekst 6. s. e. påske

DR1 | FRA 10:00 – 11:02 Pinsedag Prædiketekst

DR1 | FRA 10:00 – 11:02 Trinitatis søndag Prædiketekst

Se gudstjenester online
Gudstjeneste: Sæson 2022 – Til gudstjeneste med Paula Larrain i Hellig Kors Kirke | DRTV

Da coronapandemien ramte måtte præst Andreas Christensen tænke kreativ. Derfor blev der hver uge lavet en særlig online gudstjeneste. Det blev så stor en succes, at det i dag stadig er muligt i kirken på Nørrebro. Vært Paula Larrain har derfor inviteret journalist Lotte Thor Høgsberg til at tage med til gudstjeneste og tale nærmere om de nye online muligheder, der blev skabt under corona.

DR1 | FRA 10:00 – 11:02 Prædiketekst 5. s. e. påske

Kristendommens retorik er noget helt særligt. Og noget der optager Nørrebro præst Jens Andreas Christensen meget. Derfor har Paula Larrain i dag inviteret litteraturhistoriker Erik A. Nielsen med til gudstjeneste. Sammen taler de nærmere om forbindelserne mellem litteratur, billedkunst og teologi.


Jægersborg foto Jens Kinkel
Jægersborg Kirke foto Jens Kinkel

Til gudstjeneste med Paula Larrain i Jægersborg Kirke

Prædiketekst præst Lea Skovsgaard

3. søndag efter påske – 15. maj fra 10:00 – 10:55

Steen Skovsgaard kan bryste sig af mange titler. Biskop Emeritus, PHD og far. Tidligere biskop over Lolland Falster Stift, nyudsprunget PHD og far til sognepræst Lea Skovsgaard. Sammen med Paula Larrain tager han plads på kirkebænken i Jægersborg Kirke. Sammen taler de nærmere om at sandheden skal sætte os fri, og forbundetheden er den frihed, vi leder efter. En forbundethed der er helt særlig som far og datter.


2.s. efter påske

I Jægersborg Kirke har man valgt at lave en særlig indsats i arbejdet med kormusik. I spidsen for den satsning står chefdirigent Pia Boysen, som sammen med Det Danske Børnekor tager del i dagens gudstjeneste ved præst Lea Skovsgaard. Paula Larrain har inviteret Pia med som sin gæst, for at blive klogere på hvad det er musikken, og korarbejdet kan for troen. For som Pia pointerer, så understreger musikken troen, og “når ordene holder op for præsten, så synger vi det ud med åndedrættet i stedet”.


Klik til TV guide og find link til gudstjenesten søndag kl. 10.00

Link til TV serien om gudstjenester. Her kan du dagens gudstjeneste og tidligere gudstjenester

1. søndag efter påske

Forfatter Peter Øvig betegner sig selv som et troende menneske, men han går ikke i kirke. “Min gudstjeneste finder sted i naturen og i kærligheden” fortæller Peter. Alligevel har han i dag sagt ja tak til at tage med Paula Larrain til gudstjeneste i hans lokale kirke. De tager de plads på kirkebænken til gudstjeneste ved præst Lea Skovsgaard. Sammen taler de nærmere om gudstjenestens dogmatik og ritualer, som for Peter står i vejen for hans tro og forhold til kirken.

Gudstjenester på TV med Paula Larrain i Aarhus Domkirke

Påskedag kl 10- 11 i Aarhus Domkirke

Langfredag kl 8.30 – 9.30 i Aarhus Domkirke

Palmesøndag

Midt i den pulserende by ligger Aarhus Domkirke. Her byder Paula Larrain velkommen til gudstjeneste, mens dagens præst og prædikant er Hans Nørkjær Franck. Det er palmesøndag, og sammen taler de nærmere om, hvorfor netop palmesøndag er noget særligt. Paula Larrain har med til gudstjeneste inviteret teolog og magistratsmedlem Lone Hindø.

DR2 | FRA 14:00 – 15:00


Gudstjeneste: Til gudstjeneste med Paula Larrain i Aarhus Domkirke

Mariæ Bebudelses dag

Over byens tage troner spiret fra Aarhus Domkirke. Mens kirkeklokkerne ringer ind til gudstjeneste byder Paula Larrain velkommen til gudstjeneste. Det er Mariæ bebudelse, og dagens præst er Hans Nørkjær Franch. Til gudstjenesten, om at få udstukket en retning i livet, som jomfru Maria fik det, har Paula Larrain inviteret bysbarnet Elsebeth Egholm til at tale nærmere om hendes forhold til troen.

Gudstjeneste: Til gudstjeneste med Paula Larrain i Ishøj Kirke

DR1 | FRA 10:00 – 11:00 20. marts 2022
3. s. i fasten

Dagens gudstjeneste er noget helt særligt. Her er orgelmusik og salmer byttet ud med Queens musik. Og i den lille landsbykirke i Ishøj er det lige før at taget letter. Gudstjenesten er noget ganske særligt, fortæller præst Ane Øland Bækgaard, da den er en del af deres nye visionsproces om særgudstjenester. For kan kirkens budskab formidles med popmusik? Det tager Ane, vært Paula Larrain og dagens gæst, musiker Isam Bachiri en snak om efter gudstjenesten.


Søndag den 6. marts 1. søndag i fasten

DR1 | FRA 10:00 – 11:00

“Ro til tro” er blevet en stor succes i Ishøj Kirke. Derfor byder Ane Øland Bækgaard denne søndag indenfor til en meditativ gudstjeneste. Over bibelfortællinger vil hun lave en guidet meditation. Som sammen med bøn, salmer og musik udgøre søndagens gudstjeneste. Med til gudstjeneste har Paula Larrain inviteret Katja Bamberger Bro, som har gjort det til sin mission, at vi danskere skal tale mere sammen om de store spørgsmål i livet. Også om vores forhold til kirken, Gud og vores tro.


Den 27. februar Fastelavn kl 10

Kirkeklokkerne ringer ind til gudstjeneste, og denne søndag fra Ishøj Kirke syd for København. Størst af alt er kærlighed. Sådan slår præst Ane Øland Bækgaard fast i sin intro fra korbuen. For gudstjeneste tema er kærlighed. Med bøn, tekstlæsninger, sang og musik skal kærligheden hyldes. Paula Larrain er som altid vært, og med sig i dag har hun inviteret Kirsten Stendevad.


Gudstjenester på TV den 20. februar Septuagesima kl. 14
med Paula Larrain i Langenæs Kirke

DR2 | FRA 16:30 – 17:30

Solen funkler i glassene på alteret side om side med bannere af Maria. Det er blevet Septuagesima, og vi fejrer sammen gudstjeneste i Langenæskirken i Aarhus. Med udgangspunkt i Højsangen er kærligheden et gennemgående tema i dagens gudstjeneste. Både kærligheden til vores partner, os selv og Gud – men også vores familie. Derfor har Paula Larrain i dag inviteret nyhedsvært Gertrud Thisted Højlund med til gudstjeneste. For hvordan er kærligheden til vores familie noget helt særligt?


Sidste søndag efter helligtrekonger 6. februar

I en vekselvirkning mellem tale og stilhed holder præst Louise Højlund gudstjeneste i Langenæskirken i Aarhus. Til den kontemplative gudstjeneste har Paula Larrain inviteret Per Smedegaard, som er direktør for Teateret Svalegangen og samarbejdspartner med Langenæs Kirke. For hvad er det samarbejdet på tværs kan? Og hvordan er det givende både som kirke og teater? Det taler Paula Larrain nærmere med både Per og Louise om. Men først ringer kirkeklokkerne ind til gudstjeneste!


Den 30. januar. Det er blevet 4. søndag efter Helligtrekonger og i Langenæs Kirke I Aarhus, har præst Louise Højlund slået dørene op. Og inviteret menigheden, seerne og vært Paula Larrain indenfor. Der vil undervejs i gudstjenesten være nadver, så find gerne et lille stykke brød og et glas frem. Med til gudstjenesten har Paula Larrain inviteret professor Anders-Christian Jacobsen, der i sin forskning og virke beskæftiger sig med nadveren. Så en spændende samtale venter de tre efter gudstjenesten.

Gudstjenester på TV om søndagen

Gudstjeneste i radio

Gudstjeneste i radio søndage på P1 Fra den danske kirke i Småland. 4. s. e. trinitatis. Gudstjeneste på P1 hør online klokken 10.03 Timfors Kirke, Sverige. Prædikant: Birgit Berggrensson. Organist […]


Til gudstjeneste med Paula Larrain i Lemvig Kirke

søndag den 23. januar

DR1 | FRA 10:00 – 11:00

Vinden går frisk over Limfjordens vande. Og fortsætter over Lemvig Kirke midt i byens hjerte.
Her står Paula Larrain klar til at byde velkommen for sidste gang. Til en snak om tro og eksistens. For kan troen måles, og hvordan gøres tros begrebet oplysende og knap så tørt? Det er opgaven, som præst Kristoffer Garne har kastet sig over i dagens prædiken. Paula får til gudstjenesten selskab af dagens gæst Ahmed Akkari. Han definerer sig selv som en muslimsk grundtvigianer, og sammen sætter de sig til rette på kirkebænken.

Bodil Kaalund og bibelens fortællinger

I Vestjyllands vindblæste købstad Lemvig, byder Paula Larrain velkommen til gudstjeneste.
I januar mørket er der små sprækker af lys i kirken. Men Bodil Kaalunds udsmykning af kirken kaster lys på flere af biblens fortællinger. Christine Løventoft er museumsdirektør for Museet for Religiøskunst og dagens gæst. Museet der udsprang af Kaalunds udsmykning, men som i dag arbejder med livets store spørgsmål gennem billedkunsten. Kristoffer Garne er præst og liturg.

Se gudstjenester online fra lokale kirker ved nytår


Nytårsdag den 1. januar 2022.

Nytårsgudstjeneste i Helsingør Domkirke.
La Réjouissance fra Feuerverksmusik lyder på orgel og trompet, og Helsingørs biskop Peter Birch byder velkommen. Domkoret synger året i gang, og fra prædikestolen giver det nye år anledning til både at se frem og tilbage. For nytåret er en mulighed for at sagte farten og ærinde. Ændringer handler ikke kun om at dvæles ved fortiden. Ændringer handler om, at det vi husker, bliver til erfaringer, vi kan tage med os. Dermed rummer erindringer både fortid, nutid og fremtid, siger biskoppen.

Sankt Olai Helsingør domkirke
Sankt Olai Helsingør domkirke. Wikipedia

Helsingør Domkirke eller Skt. Olai Kirke blev ophøjet til Domkirke i 1961, da Helsingør Stift blev oprettet. Derfor er stiftet både landets yngste, men også det største målt på folketal.


Gudstjenester i julen 2020 da kirkerne blev lukket

Gudstjenester på TV er meget aktuelt i Julen 2020, hvor gudstjenester i kirkebygningerne er aflyst over hele landet.

Se gudstjenester online fra lokale kirker i julen og ved nytår

Gudstjenester på TV og radio

Gudstjenester på DR

Se gudstjenester online fra lokale kirker i julen og ved nytår

%d bloggers like this: