Ansgars Kirke - Odense

KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER

Ansgars Kirke – Odense

Ansgars Kirke – Odense. Sdr. Boulevard 1 – 5000 Odense C

Ansgars Sogn Odense

Se videoer fra kirken med gudstjenester og koncerter

Morgenstemning af Edward Grieg ved kirkens organist Tina Christiansen.

Ansgars Kirkes orgel er størst i Nordeuropa

Ansgar kirkes ene orgel er et hybrakustisk kirkeorgel med mekaniske træ-klaviaturer. Det blev bygget i 1999. Der er 152 registre fordelt på 5 manualer og pedal. Det er dermed det største digitale kirkeorgel i Nordeuropa.
Kirkens unikke akustik gjorde det muligt at anbringe forskellige dele af orglet rundt omkring i kirken. Læs den spændende historie om orglets tilblivelse.

Video om kirken

Ansgars Kirke i Odense


KONTAKT

Adresse

Sdr. Boulevard 1 – 5000 Odense C

GPS

55.391226623804, 10.378622947914

YouTube video

YouTube Kanal

KIRKEN

Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder


Om kirken

Ansgars Kirke er en kirke i Ansgars Sogn, Odense Stift, beliggende på Søndre Boulevard 1, Odense, tegnet af Niels Jacobsen og opført i 1902.
Kirkens navn henviser til Nordens apostel Ansgar.
Efter at Ansgars Sogn blev udskilt af Sankt Knuds Sogn den 31. december 1901, blev missionshuset Elim brugt som midlertidig kirke. Samtidigt foregik planlægningen for bygningen af en ny kirke, idét der var samlet en del midler ind til projektet, mens arkitekten tilbød, at tegne kirken gratis.
Kirken er opført som en korskirke med røde mursten og sortglaserede tagsten i nygotisk stil. I tilknytning til kirken står det 45 meter høje campaniletårn med pyramidespir. Over korsskæringen i kirkens indre er der en kuppel og der er et korparti nogle trin over gulvniveau.
Over hovedindgangen er der et sandstensrelief udført af Thomas Bærentzen. Altertavlen, der forestiller Jesu fødsel, er i forgyldt eg og er udfør af Axel Poulsen. Altertæppet er broderet af en kreds af kvinder i sognet, og indeholder symbolerne for Faderen, Sønnen og Helligånden. På buen uden om alternichen er der en Fresko-udsmykning med Jesus omgivet af engle, udført af Niels Skovgaard. I kirken og menighedssalen, der blev bygget i 1917, hænger der to malerier af Ansgar, udført af Anna E. Munch.
Ved kirkens 50-års jubilæum i 1952 fik den en ny kirkedør med udskårne relieffer, der fremstiller munken Ansgar til venstre, i gang med at døbe, og en anden munk til højre, i gang med at skænke kalken, udført af Bertram Jacobsen og Axel Jacobsen.
I 1972 fik kirken et nyt orgel, der har 29 stemmer, fra Marcussen & Søn. Wikipedia

Byggeår

1902

Danmarks Kirker

Din kirkeside

Du kan få adgang til at redigere denne kirkeside. Få adgang her. Det er gratis. 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.