Ansgars Kirke - Odense

KIRKELIV

Ansgars Kirke – Odense

Sdr. Boulevard 1 – 5000 Odense C

Ansgars Sogn Odense

 

Ansgars Kirke

 Danmarks Kirker    Kirkehistorie.dk    Wikipedia


KONTAKT

Adresse

Sdr. Boulevard 1 – 5000 Odense C

GPS

55.391226190413, 10.378623023748

Facebook

YouTube video

Se smukke billeder i gruppen Kirkebilleder

YouTube Kanal

KIRKEN

Om kirken

Ansgars Kirke er en kirke i Ansgars Sogn, Odense Stift, beliggende på Søndre Boulevard 1, Odense, tegnet af Niels Jacobsen og opført i 1902.
Efter at Ansgars Sogn blev udskilt af Sankt Knuds Sogn den 31. december 1901, blev missionshuset Elim brugt som midlertidig kirke. Samtidigt foregik planlægningen for bygningen af en ny kirke, idét der var samlet en del midler ind til projektet, mens arkitekten tilbød, at tegne kirken gratis.
Kirken er opført som en korskirke med røde mursten og sortglaserede tagsten i nygotisk stil. I tilknytning til kirken står det 45 meter høje campaniletårn med pyramidespir. Over korsskæringen i kirkens indre er der en kuppel og der er et korparti nogle trin over gulvniveau.
Over hovedindgangen er der et sandstensrelief udført af Thomas Bærentzen. Altertavlen, der forestiller Jesu fødsel, er i forgyldt eg og er udfør af Axel Poulsen. Altertæppet er broderet af en kreds af kvinder i sognet, og indeholder symbolerne for Faderen, Sønnen og Helligånden. På buen uden om alternichen er der en Fresko-udsmykning med Jesus omgivet af engle, udført af Niels Skovgaard. I kirken og menighedssalen, der blev bygget i 1917, hænger der to malerier af Ansgar, udført af Anna E. Munch.
Ved kirkens 50-års jubilæum i 1952 fik den en ny kirkedør med udskårne relieffer, der fremstiller munken Ansgar til venstre, i gang med at døbe, og en anden munk til højre, i gang med at skænke kalken, udført af Bertram Jacobsen og Axel Jacobsen.
I 1972 fik kirken et nyt orgel, der har 29 stemmer, fra Marcussen & Søn. Wikipedia

Byggeår

1902

Wikipedia

Danmarks Kirker


Hvad synes du om denne kirkeside?


Er det din kirke, så få adgang til denne kirkeside?

  • Fejl i oplysninger?
  • Rediger tekst. Tilføj gode fotos.
  • Login/registrer.

Læs om hvordan du får adgang til din kirkeside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: