Gammel Vor Frue Kirke - Roskilde

KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER

Gammel Vor Frue Kirke – Roskilde

Gl. Vor Frue Kapel

Den enestående basilika Gl. Vor Frue Kirke er oplagt til bryllup, dåb eller begravelse i en hyggelig atmosfære. Kirken hører under Roskilde Domsogn, men der er ikke faste gudstjenester. 

 title=

Enestående basilika

Gammel Vor Frue kirke er en enestående bygning, da det er sjællands eneste bevarede frådstens-basilika. En basilika er en kirke med flere skibe, hvor midtskibet er højere end sideskibene, og hvor der er åben forbindelse mellem skibene. Frådsten er en kalkart, der aflejres omkring en kilde. Roskilde er rig på kilder og frådsten. 

Svend Norman var biskop i Roskilde i perioden 1073-88. Han bygger ikke alene den første Domkirke, men også Gl. Vor frue Kirke. I perioden 1160-1400 ændrer kirken form. Et kloster og et tårn bygges til kirken, og dernæst ombygges kirken efter den gotiske arkitekturstil, der dyrker lyset, hvorfor kirken forhøjes og forsynes med hvælvinger og høje vinduer. 

Tiden efter reformationen

I 1536 gennemføres reformationen i Danmark. Den Katolske Kirke bliver afløst af den Lutherske. De danske kirker og deres store jordbesiddelser tilfalder kongen. Kirken ændrer form, da først klosteret rives ned, og en del af kirken brænder. 

I 1800-tallet forsøger man at føre kirken tilbage til den romanske form. De gotiske hvælv og høje spidse vinduer forsvinder. I 1907 bygges den nye Vor Frue Kirke syd for Roskilde.

Idag er Gl. Vor Frue kirke derfor et meget atmosfærefyldt sted til særlige begivenheder som dåb, bryllupper og begravelse. Tekst fra https://roskildedomkirke.dk/sognekirke/om-domsognet/kirker-og-kapel/gl-vor-frue-kapel

Kalender


KONTAKT

Sogn

Facebook

YouTube video

YouTube Kanal

KIRKEN

Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder


Om kirken

Byggeår

Danmarks Kirker

Din kirkeside

Du kan få adgang til at redigere denne kirkeside. Få adgang her. Det er gratis. 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.