Glenstrup Kirke

KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER

Glenstrup Kirke

Byggeår S l u t n . a f 1 0 0 0 – t a l l e t


KONTAKT

Adresse

Glenstrup Søvej 36 – 8990 Fårup

GPS

57.069927, 9.719566

YouTube video

YouTube Kanal

KIRKEN

Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder


Om kirken

Benediktinerkloster bygget ved kirken ca. 1150. Klostret nedlagt i 1400-tallet. Kalkma leri ”Livets hjul” som ”visitkort” på overhvæl vingen af koret. Krucifiks fra før reformationen som altertavle. Præstetavle ført efter kloster tiden. Runesten fra omkr. år 1000 med tekst og ornamentering. En knarr, et vikingelast skib, som kirkeskib. Ukendt forfater.

Glenstrup Kirke er beliggende ca. 10 km sydøst for Hobro. Kirken er ikke en almindelig landsbykirke; men har været en del af et nu forsvundet munkekloster og senere nonnekloster. Herom kan der læses meget mere på kirkens hjemmeside: https://glenstrupkirke.dk/kirkens_historie.html. I 2017 modtog kirken et fornemt kirkeskib – en knarr – som er en skibstype kendt tilbage fra vikingetiden, hvor det sandsynligvis var muligt at sejle fra Kattegat til Glenstrup. Mere om kirkeskibet kan ses på facebookgruppen “Kirkeskibe i Danmark” Tekst Keld Pihlkjer

Byggeår

1075

Danmarks Kirker

Din kirkeside

Du kan få adgang til at redigere denne kirkeside.

Gør krav på den. Få login. Det er gratis. 

Skriv dit fornavn og efternavn
Hvad hedder kirken. Hvor er den placeret? (Skal udfyldes hvis der er flere kirker med samme navn)
Fortæl hvorfor du har krav på at få adgang til at redigere denne kirkeside. Hvilken funktion har du ved kirken (medarbejder, menighedsrådsmedlem osv). Kan det verificeres på jeres hjemmeside?
Kirkens hjemmeside adresse eller side på sogn.dk Begynd med https://

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.