Hjallese Kirke

KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER

Hjallese Kirke

Hjemmeside med online gudstjenester Hjallese Sogn 

Hjallesegade 25 – Hjallese – 5260 Odense S

Præster og medarbejdere

Præsterne ved Hjallese Kirke er en vigtig del af kirkelivet. De har ansvaret for at lede gudstjenester, forkynde Guds ord og betjene menigheden. Prædikener holdes regelmæssigt i kirken, og du kan finde optagelser af nogle af dem på Hjallese Kirkes Youtube-kanal. For eksempel er der prædikener til forskellige søn- og helligdage, hvor præsterne udfolder bibeltekster og giver åndelig vejledning.

Om Hjallese kirke

Sognet blev udskilt fra Dalum Sogn i 1984. Planerne om at lade en kirke opføre i Hjallese begyndte at tage form i 1961, hvor man afsatte plads til den i kommunens dispositionsplan, dér hvor den middelalderlige landsbykirke havde ligget1.

Fotogalleri af fotograf Ernst Olsen

Historien om kirken går langt tilbage i tiden. Navnet Hjallese stammer fra en bebyggelse, og endelsen “-løse” findes især i stednavne på øerne. Betydningen af “-løse”-endelsen kan ikke tolkes med fuldstændig sikkerhed, men en almindelig forklaring er, at den skal sættes i forbindelse med områder med enge og græsgange. Forstavelsen “hillæ” refererer muligvis til en forhøjelse og blev brugt om tømmerbygninger og gudehuse af træ. I landsbyen Hjallese levede middelalderens bønder deres slidsomme og upåagtede tilværelse. Gårde og huse lå grupperede i to rækker nord og syd for bygaden, den nuværende Hjallesegade2.

Den første kirke i Hjallese er nævnt i optegnelser fra 1100-tallet som en af de allerførste stenkirker på Fyn. Den har været knyttet til bispestolen i Odense, og biskoppen kunne skænke kirken eller dens indtægter til nonnerne på Nonnebakken. Nonnerne i Dalum Kloster var fattige, og derfor blev tiender og andre kirkelige indtægter lagt til klosteret. En begivenhed fra Hjallese Kirke indgår som et vigtigt led i Danmarks politiske historie: Det var her den fynske adel i 1534 gik ind for at anerkende prins Christian (III) som Danmarks konge. Desværre fik kirken en krank skæbne få årtier efter, da den blev nedbrudt og anvendt til andre formål. I dag er Hjallese Kirke en moderne kirke tegnet af arkitekt og kongelig bygningsinspektør Ebbe Lehn Petersen, og den blev udvidet i 2003 med køkken, kontorer og mødelokale1.

Besøg hjemmesiden. Der kan du også finde prædikener og andre oplysninger om kirken3.

TAGS: online,YouTube,


KONTAKT

Adresse

Hjallesegade 25 – 5260 Odense S

GPS

55.356258, 10.389728

YouTube video

YouTube Kanal

KIRKEN

Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder


Om kirken

Byggeår

1984

Din kirkeside

Du kan få adgang til at redigere denne kirkeside. Få adgang her. Det er gratis. 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.