Højvangen kirke

KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER

Højvangen kirke er en ny kirke i Skanderborg, der forventes færdig i 2024. Henning Larsen arkitekter har tegnet den .

Læs om projektet

01. juni 2021 Vi designer ny kirke i Skanderborg Højvangen Kirke skal være et nyt folkeligt samlingspunkt i den nye bydel Højvangen i Skanderborg og bliver den første nye kirke i Skanderborg Sogn i mere end 500 år

Den 1,500 m2 kirke er en hyldest til den omkringliggende natur og de danske byggetraditioner og baner samtidigt vej for en moderne kirkeoplevelse med fleksible rum, der kan danne ramme om de kirkelige højtider og inspirerer til nye måder at bruge kirkerummet på. 

”Med den nye kirke i Højvangen ønsker vi at være tro mod den teologiske tradition og samtidig genfortolke kirken som en destination for nutidige rammer og behov; et sted der kan rumme både hverdag og fest, glæde og sorg, fællesskabet og fortvivlelsen på tværs af generationer,” siger partner Nina la Cour Sell.

Det store kvadratiske kirkerum kan tilpasses begivenheder og graden af intimitet kan varieres. Døbefonten i midten er det eneste faste inventar og danner således et naturligt centrum i rummet, hvorfra der er kig til skoven, kirketårnet, kirkegården og det eksisterende kirkecenter. Ærlige og enkle materialer som tegl, eg og messing skaber en værdig og rolig ramme om de kirkelige handlinger.

Med kig til skoven nordvest for kirken, er der langs søjlegangen indrettet små nicher. Herfra sidder man tilbagetrukket med udsigt til naturens skiftende farver og stemninger og kan føre en samtale, læse eller bare søge ro. Nicherne kan ligeledes bruges til ophængning af kunstudstillinger. Udenfor skal en park og en gårdhave danne rammer om udendørsaktiviteter for områdets borgere. 

Konkurrenceforslaget er lavet i tæt samarbejde med Arkitekt Espen Surnevik, Schul Landskab og Rambøll. Højvangen Kirke forventes at kunne indvies 1. søndag i advent 2024.

Kalender


KONTAKT

Sogn

Facebook

YouTube video

YouTube Kanal

KIRKEN

Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder


Om kirken

Byggeår

Wikipedia

Danmarks Kirker

Din kirkeside

Du kan få adgang til at redigere denne kirkeside. Få adgang her. Det er gratis. 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.