Hvinningdal Kirke

Ny kirke 2022

KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER

Hvinningdal kirke

Læs på kirkens hjemmeside

Den færdige kirke på toppen af Hvinningdal Bakke.

Hvinningdal kirke foto Tom Ebbe Jakobsen
Hvinningdal kirke foto Tom Ebbe Jakobsen

Hvinningdal Kirke

Hvinningdal Kirke er en smuk kirke beliggende på toppen af Hvinningdal Bakke. Kirken blev indviet den 30. oktober 2022 ved en festgudstjeneste. Den er bygget af arkitektfirmaet Friis & Moltke i samarbejde med Møller&Grønborg A/S og hamiconsult A/S.
Kirken er imponerende med sit hovedrum, der kan rumme mellem 200 og 300 mennesker. Hvis man udvider med foyerarealet, kan kirken endda rumme over 400-500 mennesker. Udover kirkerummet finder man undervisningslokaler, dåbsværelse, præsteværelse, personalerum, depotrum, værksted, teknikrum og et klokketårn.
Klokketårnet er en integreret del af kirken og ligger i den østlige side af kirkerummet. Kirken er bygget af mursten både indvendigt og udvendigt, med egetræspaneler og mobile vægge i egetræ som brydning.
Kirkerummet har smukke vinduer mod nord, ovenlys i den højeste del af bygningen og vinduesparti i tredje “stokværk” mod vest. Foyer har store glaspartier mod syd og vest, der giver masser af naturligt lys.

Hvinningdal Kirke
Hvinningdal Kirke Klik på billedet og se mere på kirkens hjemmeside

Besøg Hvinningdal kirke


Hvinningdal Kirke er låst op i det omfang, der er en medarbejder tilstede i kirken. Man kan besøge kirken under gudstjenester søndag formiddag, og grupper, der ønsker rundvisning, kan kontakte kirkekontoret.
Kort tid efter grundstensnedlæggelsen i november 2021 blev vandrekirken opført. Den midlertidige pavillon fungerede som kirke indtil den færdige kirke blev bygget. Vandrekirken blev tegnet af Årstiderne Arkitekter og blev indviet i 1995.

Hvinningdal Kirke er låst op i det omfang, der er en medarbejder tilstede i kirken. Kirketjeneren i Hvinningdal Kirke er en del af vores samlede team, og derfor har vi desværre ikke faste tidspunkter for, hvornår hun er i kirken.
Det er muligt at se kirken i forbindelse med gudstjenester søndag formiddag.
Grupper, der ønsker rundvisning i kirken, skal kontakte kirkekontoret.

Hvinningdal Kirkes indvielse

Søndag den 30. oktober 2022 blev Hvinningdal Kirke indviet ved en festgudstjeneste

Kirken er bygget af arkitektfirmaet Friis & Moltke som vinder af projektkonkurrencen med Møller&Grønborg A/S og hamiconsult A/S som underrådgivere.

Menighedsrådet skriver: 

Bygherre på den nye kirke er Balle menighedsråd. Arkitektkonkurrencen blev fundet af arkitektfirmaet Friis og Moltke . De bygger den nye kirke i Balle sogn.

Følg med i byggeriet af kirken

November 2021 grundstensnedlæggelse i den nye kirke.

Grundstensdokumentet blev muret ind af biskop Henrik Wigh-Poulsen, formand for Balle menighedsråd Tom Ebbe Jakobsen, sognepræst Lone Skaaning Rasmussen, næstformand i Balle menighedsråd Kirsten Bjerre Petersen, sognepræst Tina Frank, medlem af provstiudvalget og Balle menighedsråd Frederik Grønfeldt.

Hvinningdal kirke byggeri i april foto Keld Pihlkjer
kirke byggeri i april . foto Keld Pihlkjer

Vandrekirke

Hvinningdal kirke. Grafik Friis og Molkte
Grafik Friis og Molkte

Først vandrekirke. Dvs. en midlertidig pavillon, indtil der bliver bygget en permanent kirke. Menighedsrådet har i april 2019 fået tilladelse til at opføre en ny kirke.

Vandrekirken er tegnet af arkitektfirmaet Årstiderne i Silkeborg og blev indviet i 1995.


KONTAKT

Adresse

Hvinningdal Kirkevej 1 – 8600 Silkeborg

GPS

56.179702927344, 9.5549328877793

YouTube video

YouTube Kanal

KIRKEN

Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder


Om kirken

Balle menighedsråd udskrev i november 2019 en projektkonkurrence om at tegne en ny sognekirke i Hvinningdal.
Arkitektfirmaet Friis & Moltke vandt projektkonkurrencen.

Hovedrummet i bygningsværket – dvs. selve kirkerummet – kan rumme 200 mennesker. Det vil kunne udvides dels med et areal, der i det daglige bruges til konfirmandundervisning, og dels med foyerarealet, således den nye kirke vil kunne rumme over 400 personer. (fra kirkens hjemmeside)

Byggeår

1995

Danmarks Kirker

Din kirkeside

Du kan få adgang til at redigere denne kirkeside. Få adgang her. Det er gratis. 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.