Sankt Johannes København

KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER

Sankt Johannes kirken på Nørrebro i København

I midten af det 19. århundrede var der mangel på kirker i København, og befolkningen på Nørrebro måtte vandre inden for voldene og søge kirker der. Københavns befolkning blev omtrent fordoblet fra 1800 til 1870, mens antallet af kirker og præster forblev uændret, så der i 1870 var ca. 20.000 indbyggere pr. kirke.

Den første kirke uden for Københavns volde blev opført ved Sankt Hans Torv på Nørrebro i 1856–61. Byggegrunden var skænket af kommunen og lå på den gamle Blegdams Fælled. Pengene til byggeriet kom dels fra en indsamling og dels fra det offentlige.

Sankt Johannes København

Sankt Johannes Kirkes første sognepræst, Rudolph Frimodt, begyndte en bevægelse for at forsyne byen med kirker, og fra 1874 til 1880 fik København fire nye kirker: Stefans, Jakobs, Pauls og Matthæus.

  1. juni 1867 giftede Nina Hagerup og Edvard Grieg sig i kirken. Wiki


KONTAKT

Adresse

Blegdamsvej 1A – 2200 København N

GPS

55.6917383, 12.5616183

YouTube video

YouTube Kanal

KIRKEN

Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder


Om kirken

Sankt Johannes Kirke er tegnet af den nyuddannede arkitekt Theodor Sørensen, som dimitterede fra Akademiet i 1853 og var stærkt inspireret af datidens store kirkearkitekt, Gottlieb Bindesbøll. Sankt Johannes Kirkes tre gavle kan også ses i Hobro Kirke opført af Bindesbøll i 1850-52.

Sankt Johannes Kirke var den første i Københavnsområdet som genbrugte middelalderens udtryksmidler med aftrappede gotiserende gavle og spidsbuede vinduer. Stilen var usædvanlig for nybyggede kirker, men blev senere udbredt over hele landet. Wiki

Byggeår

1861

Danmarks Kirker

Din kirkeside

Du kan få adgang til at redigere denne kirkeside. Få adgang her. Det er gratis. 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.