Skarø Kirke

KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER

Skarø Kirke

Skarø Kirke

Skarø kirkes historie
I år 1555 kom Drejø Pastorat til at bestå af øerne Drejø, Skarø, Hjortø og Birkholm. Fra 1964 kom Birkholm under Marstal Kommune.
Alle gudstjenester og kirkelige handlinger foregik i Drejø Kirke, hvad der især om vinteren i åbne joller kunne være en farefuld færd. Skarøboerne søgte derfor Staten om lov til at bygge et Kapel, hvilket de fik. Staten bekostede byggeriet af kapellet og anlæggelsen af kirkegården. Kapellet blev indviet  den 20. maj år 1900. Ved et Bispebesøg den 1. juni 1920 fik kapellet status af kirke.

Hjortø og Birkholm har aldrig haft en kirke.
Fra Skarø Kirkes hjemmeside …..

Byggeår 1 9 0 0


KONTAKT

Adresse

Søndre Stænge 4 – Skarø – 5700 Svendborg

GPS

55.003172, 10.459908

YouTube video

YouTube Kanal

KIRKEN

Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder


Om kirken

Skarø kirke er et lille kirke som er både lidt simpelt indrettet men hyggeligt og interessant. Der ligger 3 engelske/ canadiske flyvere som blev skudt ned og efterfølgende begravet på kirkegården. Min britiske oprindelse gjorde at det fangede stor interesse. Ved alteret står der noget som jeg ikke kan tyde- et tegn som symboliserer noget, omkranset af en tegning af solen. Kunne tænke mig at finde ud af dens betydning, men har ikke fundet frem til noget endnu, skriver Pete Gunner. Svar: Tegnet i midten af korset er bogstaverne J H S. Det betyder Jesus hominum salvator er et latinsk udtryk for Jesus, menneskenes frelser.

Byggeår

1899

Wikipedia

Din kirkeside

Du kan få adgang til at redigere denne kirkeside. Få adgang her. Det er gratis. 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.