Thisted Kirke

KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER

Thisted Kirke

For detaljeret information om kirkelivet herunder gudstjenester, arrangementer og fællesskabsaktiviteter, anbefaler jeg at besøge kirkens officielle hjemmeside Thisted Kirke. De vil have de mest nøjagtige og opdaterede oplysninger.
Thisted Kirkecenter er et center tilknyttet Thisted Kirke, beliggende på Vestergade 10, 7700 Thisted. Det fungerer som et mødested for kirkeaktiviteter og samfundsbegivenheder. Kirkekontoret har åbningstider mandag-fredag kl. 9.00-12.00 samt torsdag kl. 15.00-17.00, og du kan kontakte dem på tlf.: 97 92 24 71 for yderligere information1. Der er også planer om et nyt kirkecenter i kirkeparken, som ventes at stå færdigt i efteråret 20252

Nyt kirkecenter under opførelse i Thisted

Thisted Menighedsråd er klar til at påbegynde byggeriet af et nyt kirkecenter til erstatning for det nuværende på Vestergade 10.

Det nuværende kirkecenter er blevet for lille til at rumme de forskellige aktiviteter i det voksende sogn.

Den nye kirkesal vil give et godt og moderne arbejdsmiljø for sognets mange lønnede og frivillige medarbejdere. Det vil også kunne rumme alle sognets aktiviteter, så det ikke længere er nødvendigt at leje lokaler “uden for byen”.

Blandt andet er der ikke plads i de nuværende lokaler til undervisning af byens konfirmander. Så for 12 år siden besluttede menighedsrådet at se sig om efter et bedre miljø til de mange aktiviteter. Enten skulle der bygges en ny bygning, eller også skulle en eksisterende bygning købes og renoveres. Menighedsrådet støttede arbejdet.

Støtte fra provstiudvalget

Lisbeth Damgren, provst, siger, at kirkecentret er en stor investering, men at økonomien er velovervejet og på plads, og at byggeriet ikke vil påvirke de øvrige 31 kirker i provstiet.

-De større projekter som renovering af kirker, bygninger og vedligeholdelse af præsteboliger, kapeller og sognehuse er gået på skift, og nu er turen kommet til Thisted sogn. Centret bliver et samlingssted, hvor kirkelivet og det sociale fællesskab kan udfolde sig. Med det nye kirkecenter får vi bedre plads til konfirmander, kor, mødeaktiviteter, koncerter og meget andet. Vi er glade for, at beslutningen nu er truffet, og vi kan komme i gang med arbejdet. Provstiudvalget vil selvfølgelig fortsat bakke op om, at det vidt forgrenede arbejde, der foregår i landkirkerne, så det kan fortsætte som hidtil, siger Lisbeth Damgren.

40 % af sognebørnene bor i Tisted sogn, hvilket svarer til 10.000 medlemmer.

Det nye kirkecenter skal bygges i kirkeparken, hvor Tisted Kirke også ligger.

Det er planlagt til at stå færdigt i efteråret 2025.

Byggeår O m k r . 1 5 0 0

Thisted Kirke er en gotisk stil kirke i Thisted, som erstattede en mindre romansk stil kirke omkring 1490. Kirken har en sten med rune indskrifter på ydersiden. Vil du vide mere om kirken eller dens historie?1

Kirken har en interessant historie. Oprindeligt stod der en romansk granitkirke på stedet, som havde et lignende udseende som mange af egnens gamle landsbykirker. Mange af de granitkvadre og sokkelsten fra den oprindelige kirkebygning kan stadig findes i kirkemurene. Kirken, som den står i dag, er resultatet af en lang række ombygninger og tilbygninger gennem tiden1.


KONTAKT

Adresse

Vestergade 3 – 7700 Thisted

GPS

56.9547569, 8.6894226

YouTube video

YouTube Kanal

KIRKEN

Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder


Om kirken

Byggeår

1500

Wikipedia

Din kirkeside

Du kan få adgang til at redigere denne kirkeside. Få adgang her. Det er gratis. 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.