Tommerup Kirke

KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER

Tommerup Kirke

Tommerup Kirke

Kirkebjerg 2A – 5690 Tommerup

Kirken og kirkelivet i Tommerup er af stor betydning for lokalsamfundet. Tommerup Kirke, beliggende på Kirkebjerg 2A i Tommerup, er et smukt og historisk vartegn. Kirken tilhører Tommerup Sogn og spiller en central rolle i folks åndelige og religiøse liv.

Kirken er en landsbykirke og har historisk betydning. Den er opført i en traditionel stil og har sin egen unikke atmosfære. Kirken er åben for både lokale og besøgende, der ønsker at opleve dens særlige atmosfære og deltage i gudstjenester og arrangementer.

Aktiviteter og kirkelige handlinger i Tommerup kirke

Kirken tilbyder en bred vifte af aktiviteter og arrangementer for både børn og voksne. Her kan man deltage i gudstjenester, dåb, konfirmationer, bryllupper og begravelsesceremonier. Derudover arrangerer kirken også forskellige kulturelle og sociale begivenheder som koncerter, foredrag og fællesspisninger.

Tommerup Sogns hjemmeside https://sogn.dk/tommerup/ er et godt sted at finde opdaterede oplysninger om kommende arrangementer og kontaktinformation til sognet. Du kan også besøge https://sogn.dk/tommerup/kalender for at se den aktuelle kalender for kirkelige begivenheder.

Broholm kirke


KONTAKT

Adresse

Kirkebjerg 2A – 5690 Tommerup

GPS

55.321321701791, 10.213032581373

YouTube video

YouTube Kanal

KIRKEN

Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder


Om kirken

Tommerup Kirke. Odense Herred. Kirkebjerg 2A, 5690 Tommerup. Kirken blev opført i kampesten omkring 1200, heraf er kun skibet er bevaret. I 1400tallet blev tårnet opført, og trappehuset er tilføjet senere. Koret blev udskiftet med et langhuskor omkring 1500. Hen mod middelalderens slutning blev våbenhuset opført. Sideskibet mod nord med to gavle blev opført i 1920. Altertavlen i bruskbarok fra omkring 1650 må tilskrives billedskærer Anders Mortensen i Odense. Prædikestolen er fra omkring 1580. Den romanske døbefont er af granit. Krucifikset er fra omkring 1400. Tekst Ernst Olsen

Byggeår

1100

Din kirkeside

Du kan få adgang til at redigere denne kirkeside. Få adgang her. Det er gratis. 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.