Torup Kirke

KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER

Torup Kirke på Nordsjælland

Torup kirke foto Jørgen Jørgensen
Foto Jørgen Jørgensen

Torup ligger i det nordlige Nordsjælland. Torup Sogn har også Lynæs Kirke. Hver kirke har sat kryds ved 35 punkter på tjeklisten.

Torup kirke bliver grøn

Torup sogn oprettede for tre år siden et grønt udvalg under menighedsrådet, som arbejdede målrettet på at blive grøn kirke. Der har været en række udvalgsaktiviteter, som medarbejderne har deltaget i. Dette arbejde kulminerede i menighedsrådets beslutning om at tilslutte sig Grøn Kirke.

Den energitunge kirke og energikrisen ansporede til forandring. Først blev fjernvarme til Linnæs kirke, præstegård, sognehus og gartneri aftalt.

Herrens mark er skov, sol og vind

En vision om ‘Herrens Mark’ blev igangsat med energiforsyning til kirke og præstegård. Kirken forklarede visionen om dyrket landbrugsjord omlagt til skov.
“Herrens Mark” er udstyret med en vertikalmølle og et antal solceller, som i første omgang skal bruges til privat forbrug. Det overvejes dog at imødekomme sognets behov for en CO2-løsning! For mere information om Torup Stift, besøg hjemmesiden her.

Kirken ligger i landsbyen Torup mellem Melby og Hundested i Nordsjælland. Sydmuren med de to romanske vinduer omkring våbenhuset er der hvor den oprindelige bygning fra 1100-tallet er mest tydelig. Klokketårnet er fra ca. 1200 og delvis genopført i 1839. Wikipedia


KONTAKT

Adresse

Torupvejen 151 – 3390 Hundested

GPS

55.983275169612, 11.939516075687

YouTube video

YouTube Kanal

KIRKEN

Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder


Om kirken

Byggeår

Wikipedia

Din kirkeside

Du kan få adgang til at redigere denne kirkeside.

Gør krav på den. Få login. Det er gratis. 

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Navn
Skriv dit fornavn og efternavn
Hvad hedder kirken. Hvor er den placeret? (Skal udfyldes hvis der er flere kirker med samme navn)
Fortæl hvorfor du har krav på at få adgang til at redigere denne kirkeside. Hvilken funktion har du ved kirken (medarbejder, menighedsrådsmedlem osv). Kan det verificeres på jeres hjemmeside?
Kirkens hjemmeside adresse eller side på sogn.dk Begynd med https://

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.