Vojens Kirke

KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER

Vojens Kirke

Østerled 1 – 6500 Vojens

Den nyrestaurerede altertavle er tilbage i Vojens Kirke.

Altertavlen i Vojens Kirke blev udført i 1615 af billedskærer Hans Dreyer i hans værksted på Haderslev Hus Slot. Den gamle altertavle blev restaureret i 2023. Restaureringen er foretaget af Konserveringscenter Vejle.

Morgenandagter på fredage

Vojens kirker inviterer dig til at komme med til morgenandagt i Vojens kirke på tre fredage i de mørke måneder: den 19. januar, 23. februar og 22. marts i 2024. Andagten starter kl. 9.00 og varer ca. 30 minutter. Bagefter hygger vi os i sognegården med rundstykker, kaffe og højskolesang, indtil vi siger farvel kl. 10.30.

Sognepræst Pia Haaning Lorenzen leder andagten, og Marianne Nissen sørger for kaffen i sognegården. Vores organist Irene Larsen spiller musik til andagten sammen med fløjtenist Bettina Zielke og kirkesanger Anja Pedersen. Du behøver ikke at melde dig til. Det er helt gratis at være med.

Morgenandagt i Vojens kirke. Syng for alverdens urolige hjerter.

Vojens kirke er grøn kirke

Ved Vojens kirke har vi de sidste år arbejdet på at følge med den grønne omstilling. Det er et område, som både optager os i kirken, i sognegården og på kirkegården.

Vojens kirke

Energi, solceller og fjernvarme

Kirkens menighedsråd er interesseret i dette emne og arbejder i øjeblikket på et projekt for at installere solceller på kirkegårdsbygningen. Opvarmningen af kirken, gravfløjen og menighedshuset leveres af Vojens Fjernvarme, der bruger et system med 70.000 m2 solvarmepaneler og 200.000 m3 damvarmelager.

Vi har således haft kig på vores energiforbrug, hvilket bl.a. betyder, at vi er ved at skifte vores elpærer ud med energibesparende LED pærer, ligesom vi har fokus på at slukke alt it- udstyr, regulere varmen både i sognegården og i kirken.

Vojens kirke
Insekthotel på Vojens kirkegård

Vojens Kirkegård har vilde blomster og affaldssortering

Kirkegården tilgodeser biodiversiteten på flere områder, bl.a. med et insekthotel og bede med vilde blomster. I menighedshuset sorteres affaldet, madspildet holdes så lavt som muligt, og forbruget af engangsservice er næsten nul.

Præsterne arbejder også med klimaet

Der er fokus på skabelsen, ikke kun i prædikener, men også i form af pilgrimsvandringer og friluftsgudstjeneste, ligesom konfirmanderne også arbejder med emnet i løbet af året.

Læs mere på Grøn kirke

Haderslev stift

Kontaktoplysninger til præster, medarbejdere og menighedsråd


KONTAKT

Adresse

Østerled 1 – 6500 Vojens

GPS

55.249053534259, 9.3146383196772

YouTube video

YouTube Kanal

KIRKEN

Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder


Om kirken

Vojens kirke

Vojens Kirke blev indviet den 6. september 1925, og er den første sognekirke i 300 år der er bygget i vor landsdel. Kirken er bygges som en genforeningskirke efter genforeningen, hvor Sønderjylland havde været under preussisk herredømme i 56 år (1864-1920).
Som genforeningskirke er Vojens Kirke bygget som en typisk dansk landsbykirke i de rød hvide dannebrogsfarver. Kilde: Kirkens hjemmeside.
Læs også den spændende historie om Det røde kapel på kirkens hjemmeside. Grøn kirke og grøn kirkegård i 2023.

Byggeår

1925

Wikipedia

Din kirkeside

Du kan få adgang til at redigere denne kirkeside. Få adgang her. Det er gratis. 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.