Følg os på Instagram

Hillerslev Kirke - Faaborg-Midtfyn

KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER

Hillerslev Kirke – Faaborg-Midtfyn

Sognepræst

Signe Kølbæk Høg

Om Hillerslev kirke på Fyn

Hillerslev Kirke på Fyn er en historisk bygning med rødder tilbage til omkring år 1100. Denne idylliske landsbykirke, beliggende i hjertet af Danmark, er en del af et pastorat, der omfatter Espe, Vantinge og Hillerslev sogne. Med sin høje placering over havet og omgivet af en velholdt kirkegård, står kirken som et symbol på lokalsamfundets historie og kultur. Kirken er kendt for sine gudstjenester og kirkelige handlinger, der markerer livets begivenheder fra fødsel til død.

Hillerslev Kirke på Fyn er et arkitektonisk vidnesbyrd om Danmarks middelalderlige fortid. Kirken er en langhuskirke fra den romanske periode, karakteriseret ved brugen af runde buer og opført i granit. I den gotiske periode blev kirken udvidet med et langhuskor, et våbenhus mod syd og et tværstillet tårn mod vest, alle opført i brændt tegl kaldet munkesten. Indvendigt er kirken præget af krydshvælvede og ottedelte ribbehvælvede lofter, hvilket er typisk for den gotiske stil. Desuden huser kirken kalkmalerier fra den gotiske periode, som tilføjer et lag af historisk og kunstnerisk værdi.

Historie om klokken

Hillerslev Kirke er indhyllet i historiens tåger, og som mange gamle kirker, er den også omgærdet af sagn og fortællinger. En af de mest interessante historier er knyttet til kirkens klokke fra 1641, som bærer en indskrift om, at himmel og jord skal forgå, men Herrens ord bliver i evighed. Dette vidner om en tid, hvor religiøse overbevisninger var dybt indlejret i samfundet, og hvor kirken spillede en central rolle i dagliglivet.

Kalender


KONTAKT

Sogn

Facebook

YouTube video

YouTube Kanal

KIRKEN

Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder


Om kirken

Byggeår

1100

Danmarks Kirker

Din kirkeside

Du kan få adgang til at redigere denne kirkeside. Få adgang her. Det er gratis. 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.