Danmission 200 år håb til verden

Danmission 200 års-jubilæum markeres med stor gudstjeneste i Københavns Domkirke 1. juni.

”Gud, giv de håbløse håb! Gør alle, som håber på dig, til håbets budbringere!”

Sådan lyder bønnen efter prædikenen ved jubilæumsgudstjenesten i Københavns Domkirke onsdag den 1. juni kl. 15 i anledning af Danmissions 200 års-jubilæum.

Bønnen udtrykket netop det, som er Danmissions vision: At bringe håb, tilgivelse og liv til verden. Håb i evangeliet om Guds kærlighed. Tilgivelse i form af fred og forsoning mellem mennesker. Liv forstået som beskyttelse af miljøet til gavn for kloden.

Prædikant er Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen, og gudstjenestens bønner bedes af biskop Humphrey Peters fra Danmissions partnerkirke i Pakistan.

Der er både dybde, bredde og højt til loftet i gudstjeneste, hvor de over 400 deltagere også kan synge med på en særlig jubilæumssalme, der er skrevet til anledningen. Salmen ”Håbet er ude i verden” er skrevet og komponeret af Per Krøis Kjærsgaard.

Danmissions historie begynder med stiftelsen af Det Danske Missionsselskab (DMS) i 1821 og fik sit nuværende navn efter fusionering med Dansk Santalmission i år 2000. I dag arbejder Danmission med kirkeudvikling, dialog og fattigdomsbekæmpelse i 11 lande i Afrika, Asien og Mellemøsten med støtte fra over 9.000 engagerede danskere.

200 års-jubilæet fejres i år, da det blev udsat sidste år på grund af Coronapandemien.

  • Læs mere om Danmission her.
  • Læs mere om 200 års-jubilæet her.
  • Lyt og lær jubilæumssalmen her.
3TILBUD-ANNONCE