Danmission 200 år håb til verden

Danmission 200 års-jubilæum markeres med stor gudstjeneste i Københavns Domkirke 1. juni.

”Gud, giv de håbløse håb! Gør alle, som håber på dig, til håbets budbringere!”

Sådan lyder bønnen efter prædikenen ved jubilæumsgudstjenesten i Københavns Domkirke onsdag den 1. juni kl. 15 i anledning af Danmissions 200 års-jubilæum.

Bønnen udtrykket netop det, som er Danmissions vision: At bringe håb, tilgivelse og liv til verden. Håb i evangeliet om Guds kærlighed. Tilgivelse i form af fred og forsoning mellem mennesker. Liv forstået som beskyttelse af miljøet til gavn for kloden.

Prædikant er Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen, og gudstjenestens bønner bedes af biskop Humphrey Peters fra Danmissions partnerkirke i Pakistan.

Der er både dybde, bredde og højt til loftet i gudstjeneste, hvor de over 400 deltagere også kan synge med på en særlig jubilæumssalme, der er skrevet til anledningen. Salmen ”Håbet er ude i verden” er skrevet og komponeret af Per Krøis Kjærsgaard.

Danmissions historie begynder med stiftelsen af Det Danske Missionsselskab (DMS) i 1821 og fik sit nuværende navn efter fusionering med Dansk Santalmission i år 2000. I dag arbejder Danmission med kirkeudvikling, dialog og fattigdomsbekæmpelse i 11 lande i Afrika, Asien og Mellemøsten med støtte fra over 9.000 engagerede danskere.

200 års-jubilæet fejres i år, da det blev udsat sidste år på grund af Coronapandemien.

  • Læs mere om Danmission her.
  • Læs mere om 200 års-jubilæet her.
  • Lyt og lær jubilæumssalmen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Dine kommentarer hjælper os med at forbedre vores produkter og tjenester, så vi bliver ved med at registrere dem. Vi bruger kommentaren også til fremtidig reference. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Vi beholder dit navn, så vi kan kommunikere med dig. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.
Vi opbevarer din e-mail, så vi kan kommunikere med dig . For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Vi opbevarer din webadresse på din hjemmeside, så vi kan kommunikere med dig om vores produkt og tjenester. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

%d bloggers like this: