Don Elofs kamp mod vindmøller

Don Elofs kamp mod vindmøller

Don Elofs kamp mod vindmøller er historien om biskoppen i Ribe, der som Don Quixote går til angreb mod de vindmøller, han opfatter som farlige kæmper på bakketoppen uden for domkirkebyen.

Det bekymrer Don Westergaard, at vindmøllerne bliver højere end Ribe domkirke. Og vingestøjen vil jo kunne genere fred og ro på kirkegårdene.

“Vi vil gerne passe på de landskabelige værdier, der er 1000 år gamle kirker, og vi vil gerne sikre, at mennesker kan få fred og ro på kirkegårdene. I de henseender er vi bekymrede for projektet,” siger biskoppen til Kristeligt Dagblad.

Vindmøllerne generer ikke kirkerne

Biskop Westergaard har indsigelsesret når det gælder byggeri 300 meters nærhed af kirker. Men vindmøllerne er påtænkt placeret meget længere væk og de større møller kører langsommere og støjer derfor mindre.

EU og folketinget vil stoppe vindmølleprotester

Samme dag som vi hører om Don Westergaards kamp, så hører vi om EUs forslag til at begrænse borgernes muligheder for at protestere mod vindmøller. Det skal være sværere at stoppe opførelsen af vindmøller.

Minister: Kirker skal have mindre magt over vindmøllers placering

Det skal være slut med at give kirkerne bedre muligheder end alle andre aktører, når det gælder om at gøre indsigelse mod vindmøller og solcelleparker.

Det fremgår af et brev, som kirkeminister Louise Schack Elholm (V) har fremsendt til landets ti stifter, skriver Ritzau.

Nu lægger kirkeminister Louise Schack Elholm op til, at der skal fastsættes en almindelig afstandsgrænse på 1.000 meter for planlægning for vindmøller og solceller.

For møller på 250 meter og højere fastsættes en afstandsgrænse på 2.000 meter, skriver Ritzau. Inden for de afstande kan der gøres indsigelse, og reglerne – de skal være ens for alle.
Kilde: DR Nyheder.

Lad de døde begrave deres døde

Kære Don Elof. Kæmp for alt hvad du har kært – men vælg dine kampe og kæmp for de levende. Det er vores børn og børnebørn, der er truet på livet af klimaforandringer. Det er vigtigere end de døde på kirkegården i Ribe. Husk hvad Jesus sagde: Lad de døde begrave deres døde, og så valgte Jusus at stå op for de små børn, for Gudsrige er deres.

Kristeligt Dagblads ekko af biskop Westergaard

Don Elofs kamp mod vindmøller bliver sekunderet af Kristeligt Dagblad, der efterplaprer biskoppen som en anden Sancho Panza med dagens leder, der har overskriften: Man må finde et andet sted til invaderende gigantiske vindmøller.