Venø Kirke

Danmarks mindste kirke

KIRKELIV

Venø Kirke

Klitten 1B – Venø – 7600 Struer

Danmarks mindste kirke

Ifølge traditionen skulle Venø kirke være Danmarks mindste. Med sine kun 9,8 x 4,2 meter fylder den heller ikke meget i landskabet, men den hører absolut til blandt landets smukkeste kirker. Straks man kommer indenfor, lægger man for alvor mærke til hvor lille kirken egentlig er. Det lave bjælkeloft og stolerækkerne, der vidner om siddepladser til ikke meget mere end 50 personer, støtter kun den fornemmelse. Men der er hyggeligt. Hele kirken bærer præg af en vellykket farveafstemning. Farverne er holdt i en dæmpet oxydrød farve, der er valgt ud fra farven i kalkmalerierne. ( Fra hjemmesiden sognekirke.dk ved Dorte Vad).

Venø Sogn

https://sogn.dk/venoe/kalender


KONTAKT

Adresse

Klitten 1B – Venø – 7600 Struer

Gps

56.5506425, 8.6236007

Facebook

YouTube video

Se smukke billeder i gruppen Kirkebilleder

YouTube Kanal

KIRKEN

Om kirken

Byggeår

1500

Lyd Kirkepartner


Hvad synes du om denne kirkeside?


Er det din kirke, så få adgang til denne kirkeside?

  • Fejl i oplysninger?
  • Rediger tekst. Tilføj gode fotos.
  • Login/registrer.

Læs om hvordan du får adgang til din kirkeside

0 reviews for “Venø Kirke

Skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Dine kommentarer hjælper os med at forbedre vores produkter og tjenester, så vi bliver ved med at registrere dem. Vi bruger kommentaren også til fremtidig reference. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Vi beholder dit navn, så vi kan kommunikere med dig. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.
Vi opbevarer din e-mail, så vi kan kommunikere med dig . For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

%d bloggers like this: