Ballum Kirke

KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER

Ballum Kirke

Præster og medarbejdere

Ballum Kirkes historie

Ballum kirke beskrives på kirkens hjemmeside: Kirken er opført i 1100-tallet. 1216 fik Ribebispen, til hvis arkidiakonat kirken lå, bekræftelse på henlæggelse af indtægten af kirkerne i Tønder og Ballum til to nyoprettede præbender. Ved reformationen kom kirken under kongen, men i 1661 erhvervede Hans Schack patronatsretten, og kirken hørte derefter under grevskabet Schackenborg, indtil den overgik til selveje den 1. oktober 1931. Under svenskekrigene i 1600-tallet led kirken meget. I et bønskrift til kongen i 1654 om hjælp til kirkens istandsættelse anføres, at svenskerne havde brugt kirken som forsvarssted og haft kanoner i tårnet. Læs mere om kirkens spændende historie.

Sorgagre

Både Karen Blixen og Paul la Cour har skrevet noveller om det sagn, der fortæller historien om en mors hengivenhed for sin søn. Så stor en hengivenhed, at hun gav sit liv. Hun måtte høste en ager fra solopgang til solnedgang for at få ophævet dødsdommen over sønnen. Det gjorde hun, men segnede død om efter at have høstet sidste strå, akkurat da solen går i hav.

I Ballum kirke er der udarbejdet en lille folder, som fortæller lidt om historien. På Ballum kirkegård ligger en temmelig stor og gammel, delvis forvitret gravsten, der kaldes “sorgagrestenen”. Den omtalte ager, hvor moderen høstede for sin søns liv, skulle ifølge overleveringen ligge lige syd for kirken.


KONTAKT

Adresse

Vesterende 31B – Ballum – 6261 Bredebro

GPS

55.090333, 8.658235

YouTube video

YouTube Kanal

KIRKEN

Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder


Om kirken

Byggeår

1150

Wikipedia

Din kirkeside

Du kan få adgang til at redigere denne kirkeside. Få adgang her. Det er gratis. 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.