Egå kirke

KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER

Egå Kirke

Gudstjenester

Påskeaktiviteter udendørs og online i 2021

Påskefejring i Egå Kirke

Sig nærmer tiden, hvor vi igen kan fejre påske. Sidste år ved denne tid var alt lukket ned og vi kunne ikke engang mødes og fejre gudstjeneste. I år kan vi heldigvis lidt mere.

Påskeløb for familier
Kom til påskeløb ved Egå Kirke og hør præsterne fortælle om påsken, svar på spørgsmålene og vind et kæmpe påskeæg til at dele med familien.

Find den første post ved flagstangen på kirkegården.
Posterne hænger oppe fra Skærtorsdag kl. 9.30 – påskedag kl. 15.00 – husk en mobiltelefon med internetforbindelse så du kan scanne QR-koderne med kameraet på din mobil. Grupper af maks. 5 personer.

Hver dag mellem kl. 9.30-15.00 ligger der påskeæg gemt, som hvert barn må finde 2 af efter løbet.

 width=

Påskemiddag og familiegudstjeneste i Egå kirke

Skærtorsdag kl. 17.00 holder vi gudstjeneste for alle aldre med fortællingen i centrum. Dog et begrænset antal pladser så tilmelding er nødvendig til kirketjener@egaakirke.dk. Derudover mulighed for livestreaming hjemme på dette link: egaakirke.dk/live.

Bagefter (kl. ca. 18.00) er der fælles påskemiddag på sognegårdens terrasse med plads til 50. Vi tænder bål og sidder sammen hver for sig. Vi tilbyder også påskemiddag ”to go”, hvis du/I hellere vil spise hjemme og deltage virtuelt på Google Meet i arrangementet ved sognegården via dette link. Påskemiddagen ”to go” kan hentes ved Egå Sognegård mellem Skærtorsdag kl. 15-16.30.

ONLINE PÅSKEGUDSTJENESTER 2020

Aarhus Nordre Provsti er gået sammen om at sende fem ONLINE påskegudstjenester, som kan ses på kirkernes egne hjemmesider fra kl. 8.00 på den pågældende helligdag.

Palmesøndag – Elev Kirke v. Lene Dahl-Hansen – www.elevkirke.dk
Skærtorsdag – Skæring Kirke v. Karen Togsverd Hansen og Nordtone – www.skaeringkirke.dk
Langfredag – Risskov Kirke v. Hanne Marie Houkjær – www.risskovkirke.dk
Påskedag – Skødstrup Kirke v. Anita Fabricius – www.skoedstrup-kirke.dk
2. Påskedag – Egå Kirke v. Ane Ørgård Bramstoft – www.egaakirke.dk

 
En ånd-line fortælling om påskens begyndelse – for de mindste
 

Hvad sker der, når alle bamserne på børneværelset bliver skuespillere i en bibelhistorie?… Det kan I se her 🙂

Den lille hjemmelavede video er mest for de mindste – se den, som optakt til påsken, mens vi venter på, at vi igen kan ses til børnegudstjeneste.

 
 
Egå kirke ligger ca. 9 kilometer nord for Aarhus C, tidligere Øster Lisbjerg Herred, Randers Amt. Kirken var i middelalderen viet til apostlene Simon og Judas Taddæus. Kor og skib er opført i romansk tid af rå kampesten med tilhuggede kvadre ved hjørner og muråbninger. Wikipedia
 
AdresseEgå Mosevej 7, 8250 Egå


KONTAKT

Adresse

Egå Mosevej 1 – 8250 Egå

GPS

56.216726274205, 10.264779204961

Facebook

YouTube video

YouTube Kanal

KIRKEN

Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder


Om kirken

Egå Kirke er beliggende i den nordøstlige udkant af Aarhus ca. 10 km fra centrum. Kor og skib er opført i 1100-tallet i romansk stil af rå kampesten, Hjørnerne på koret og skibet har let tilhuggede granitkvadre. Tårn og våbenhus er senmiddelalderlige i gotisk stil og er fra omkring år 1500. Kirkens ældste klokke er dateret til 1427, og intet tyder på der har været en klokkestabel eller et klokke hus, så måske har den haft et ældre tårn. Hvælvene i kirkens indre er ligeledes fra omkring år 1500 og er helt usædvanligt høje. Tekst Keld Pihlkjer

Byggeår

1100

Wikipedia

Danmarks Kirker

Din kirkeside

Du kan få adgang til at redigere denne kirkeside. Få adgang her. Det er gratis. 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.