KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER
Emmauskirken ved Diakonissestiftelsen
Emmauskirken er ikke en sognekirke, men en privat kirke ejet af Diakonissestiftelsen. Kirkens menighed er alle med tilknytning til Diakonissestiftelsen, men alle andre er også velkomne.
Emmauskirken blev indviet i 1876. Dronning Louise havde medvirket til at Diakonissestiftelsen fik den store grund ved Søndre Fasanvej og Peter Bangs Vej. Justitsråd Stoltenberg havde givet en stor gave til byggeriet af kirken. Kirken er en fløj af Diakonissestiftelsens tre fløje ved Peter Bangsvej.
Alterbrød
Ved indvielsen fik diakonisserne et ‘hostiejern’ til at bage alterbrød med. Hurtigt begyndte andre kirker at efterspørge Diakonissernes oblater, som efterhånden blev solgt til hele landet, og hermed blev grunden lagt til Diakonissestiftelsens alterbrødsbageri, som stadig er i produktion.
Kirkens første præst, Harald Stein gav kirken navnet Emmauskirken. Det kan være et billede på alterbrødet, som er centralt i to disciples vandring til Emmaus, hvor de genser Jesus, da han bryder brødet. (Luk 24, 13-35).
I 2015 fik kirken en stor renovering ved arkitekt Hans-Jørgen Lykkeboe. Kirken fik døbefont og skulpturer af skulptør Lisbeth Nielsen. Kirkens lyd blev forbedret med et avanceret lydanlæg fra Oticon Danmark.
Kirkebygningen
Kirken er sammenbygget med Diakonissestiftelsen, som er opført af arkitekt Hans J. Holm i nygotisk stil, med blændingsprydede kamtakgavle og spidsbuede vinduer. Kirkefløjen har samme højde som de øvrige fløje i bygningen, men hvor der er to stokværk og kælder i de andre fløje, har kirken kun ét stokværk. Ved nordgavlen er koret tilbygget i samme stil, men lidt mindre. Midt på skibets tag sidder en kobberbeklædt tagrytter, som rummer kirkens klokker, og er forsynet med et ur på øst- og vestsiden. (Wikipedia)
Kirkens akse er orienteret nord-syd. Indgangen er på østsiden af skibet, men relativt til koret sidder den på mandsdørens traditionelle plads. (Wikipedia)
Interiør
Kirkeskibet er veloplyst af de fire fag store vinduer i hver langside. Det er dækket af et tøndehvælv i kløverbladsform, der er dekoreret med malede borter. Hvælvet bæres af halvsøjler mellem vinduerne. Søjlerne er gråmalede, mens væggene i øvrigt er dækket med hvide, perforerede, akustiske plader. (Wikipedia)
Orgel
Kirkens oprindelige orgel er placeret over koret. Det findes stadig, men bruges ikke længere.
I 1970 fik kirken et nyt orgel, som blev placeret på et nyt orgelpulpitur i skibets sydende. Der er bygget af Frobenius og Sønner og har 20 stemmer. Det blev renoveret i 1999. (Wikipedia)
Kalender
KONTAKT
Sogn
YouTube video
YouTube Kanal
KIRKEN
Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder
Om kirken
Byggeår
1876
Danmarks Kirker