KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER
Espe Kirke
Søndag den 11.august er der indsættelse af vores nye præst og provst i alle vores tre kirker. Det bliver en festlig dag og vi glæder os meget til at byde Signe velkommen i vores sogne.
Se programmet herunder:
Vantinge kirke kl. 9.00
Hillerslev kirke kl. 10.30
Espe kirke kl. 14.00
Efter gudstjenesten i Espe er der reception i Espe forsamlingshus, hvor alle fra sognene er inviteret til at medvirke til velkomst af Signe og hilse på.
Præster og medarbejdere
Espe Kirke
Kirkegade 6 – Espe – 5750 Ringe
Espe Kirke er en historisk bygning beliggende i den lille landsby Espe på Fyn, cirka 16 kilometer nordøst for Faaborg. Kirken er oprindelig fra den romanske periode. Den er opført af rå kampesten med tilhuggede hjørner og repræsenterer en vigtig del af områdets kulturelle arv. I løbet af den gotiske periode gennemgik kirken en omfattende ombygning, hvor den romanske struktur blev transformeret. Indenfor kirken kan besøgende finde inventar fra forskellige perioder i dens lange historie, hvilket vidner om dens betydning gennem tiderne. Espe Kirke er ikke blot et sted for gudstjenester og kirkelige handlinger, men også et samlingspunkt for lokalsamfundet, hvor traditioner og moderne begivenheder forenes.
Espe Kirke huser flere kunstværker, der tilføjer til dens historiske og kulturelle værdi. Blandt disse er altertavlen, malet af Anna E. Munch i 1938, som er en central del af kirkens indre. Den erstattede den gamle altertavle, et mere enkelt værk af Dankvart Dreyer, der fremstillede Mariæ bebudelse. Prædikestolen i kirken, formodentlig opsat i 1752, er også bemærkelsesværdig med sine arkader og forgyldte søjler, og malerierne på kurven og opgangspanelet blev udført i 1939 af Gunnar Rossel. Disse elementer sammen med andre inventarstykker fortæller historien om kirkens udvikling og de mennesker, der har bidraget til dens rigdom gennem tiderne.
Espe Kirke skiller sig ud med sin rige historie og arkitektoniske særpræg. Den gotiske ombygning af den oprindelige romanske struktur har efterladt en unik blanding af stilarter, som ses i de bevarede skibsmure og det ottedelte, krydshvælvede loft. Et særligt træk er det romanske Georgskors indmuret i østgavlen, og de karakteristiske dobbelte, fladbuede glamhuller i tårnet, der tillader klokkernes klang at bære vidt omkring. Disse elementer, sammen med den hvidkalkede indre og de røde tegltage, bidrager til kirkens unikke karakter og skønhed.
Kalender
KONTAKT
YouTube video
YouTube Kanal
KIRKEN
Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder
Om kirken
Byggeår
1100
Wikipedia
Danmarks Kirker