Herredskirke Kirke

KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER

Herredskirke Kirke ligger i Herredskirke Sogn ved Nakskov på Lolland.

Nu er det kommet på tale at rive kirken ned. Kirken ligger for sig selv langt fra beboelser. En tag reparation vil koste 3,5 millioner kroner.

Gudstjenester kan ses på hjemmesiden og på facebook.

Fotos af Ernst Olsen.

Nedrivning af Herredskirke Kirke i Danmark

Der er blevet foreslået nedrivning af Herreds Kirke i Danmark. Dette forslag er blevet fremsat af menighedsrådet i en igangværende proces. Dog er der behov for en høringsproces i sognet for at afgøre fremtiden for kirken.

Eventuel nedrivning af kirken vil kræve tilladelse fra Kirkeministeriet samt muligvis også andre instanser. Det vil også være en omfattende proces, der potentielt vil tage flere år at fuldføre. Nedrivningen overvejes, da kirken befinder sig et sted, hvor befolkningen er flyttet væk fra, og kirken ikke længere anvendes af folk i området. Kirken lider desuden under en utæt tagkonstruktion, og en reparation vil koste en betydelig økonomisk indsats.

Alternativt er det blevet foreslået at bevare kirken som en ruinkirke eller muligvis sælge den til et museum som Frilandsmuseet eller Den Gamle By i Aarhus.

Høring om Herredskirke Kirke

En bred konsultation med Nationalmuseet, De Kongelige Bygningsinspektører og konsulentfirmaet Kirkefondet er planlagt for at involvere menigheden og borgerne i beslutningsprocessen. En høringsmøde forventes afholdt senere på året for at drøfte de forskellige muligheder og inddrage interessenterne i beslutningen.

Beskrivelse af kirken

Herredskirke. Lollands Nørre Herred. Kirken består af romansk kor og skib, senromansk tårn samt våbenhus fra renæssancen. Kirken er i dag lejlighedskirke. Altertavlen i renæssance er fra 1590’erne. Prædikestolen er forholdsvis ny. Døbefonten er gotlandsk fra 1200 tallet. (Ernst Olsen)

Læs om kirken i Danmarks kirker af Nationalmuseet


KONTAKT

Adresse

Herredskirkevej 4 – 4900 Nakskov

GPS

54.877651, 11.154124

YouTube video

YouTube Kanal

KIRKEN

Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder


Om kirken

Byggeår

1200

Din kirkeside

Du kan få adgang til at redigere denne kirkeside. Få adgang her. Det er gratis. 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.