Hjarnø Kirke

KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER

Hjarnø Kirke

Østre Kirkevej 2K – Hjarnø – 7130 Juelsminde

Hjarnø Sogn https://sogn.dk/hjarnoe/

Hjarnø Kirke er beliggende på den lille ø Hjarnø ved indsejlingen til Horsens Fjord. Bygningen hører til blandt landes mindste kirker og består at romansk kor og skib. Den vestvendte tagrytter er fra 1877. og har erstattet en lignende fra 1805. Våbenhuset på skibets nordside er antagelig fra 1682.

Hjarnø Kirke, beliggende på den idylliske ø Hjarnø i Horsens Fjord, er en historisk perle fra 1500-tallet. Denne hvidkalkede kirke, opført af kampesten, er Danmarks anden mindste kirke (Den mindste kirke er Venø kirke. Kirken fungerer som et smukt vartegn nær færgelejet.

Kirken har gennemgået flere ombygninger, især efter en brand i 1804, og fik tilføjet et charmerende bindingsværkstårn i 1877. Indenfor i kirken finder man et unikt kirkeskib, et vikingeskib, som er enestående i Danmark. Dette skib henviser til øens skibssætninger og understreger Hjarnøs maritime historie.

Kirken er åben for besøgende i dagtimerne, hvor man kan beundre den gamle døbefont af granit fra 1100- eller 1200-tallet og den nyklassiske altertavle og prædikestol fra 1805, udskåret af Jens Hiernø. Over alteret hænger et maleri af Wenzel Ulrik Tornøe, der forestiller Jesus ved Nadveren. Kirken er et levende kultursted, der udover gudstjenester også er vært for en række aktiviteter og begivenheder, der binder lokalsamfundet sammen og fejrer øens kulturarv.


KONTAKT

Adresse

Østre Kirkevej 2K – Hjarnø – 7130 Juelsminde

GPS

55.8225169, 10.0692151

YouTube video

YouTube Kanal

KIRKEN

Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder


Om kirken

Byggeår

16. århundrede

Wikipedia

Din kirkeside

Du kan få adgang til at redigere denne kirkeside. Få adgang her. Det er gratis. 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.