Køge Kirke- Sankt Nicolai

KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER

Køge Kirke- Sankt Nicolai

Køge Kirke- Sankt Nicolai er en Købstadskirke, opkaldt efter de søfarendes skytshelgen, Sankt Nikolaus.

Radiogudstjeneste 2023

Se smukke billeder længere nede på siden.

Kirkeliv ved Køge Kirke- Sankt Nicolai

Køge Kirke, også kendt som Sankt Nicolai Kirke, er et betydningsfuldt sted for både lokalsamfundet og besøgende. Kirken rummer en rig historie og er vært for en række spændende begivenheder, som beriger kirkelivet i Køge.

En af de årlige begivenheder, der tiltrækker mange mennesker, er Sankt Hans aften. Ved denne lejlighed samles både unge og gamle for at fejre sommersolhverv med bål og festligheder. Det er en tradition, der hylder vores forbindelse til naturen og markerer overgangen til den lyse del af året.

Udover Sankt Hans aften er der også regelmæssige gudstjenester og kirkelige ceremonier, der finder sted i Køge Kirke. Disse gudstjenester er åbne for alle og tilbyder en stille og reflekterende atmosfære, hvor man kan finde ro og spiritualitet.

Derudover arrangeres der forskellige musikalske koncerter og kulturelle begivenheder i kirken. Disse arrangementer giver mulighed for at opleve en bred vifte af musik og kunstneriske udtryk i det enestående miljø, som kirken udgør. Koncerterne spænder fra klassisk musik til moderne toner, og der er noget for enhver smag.

Køge Kirke- Sankt Nicolai er også et populært sted for bryllupper og dåb. Det smukke og historiske interiør skaber en romantisk og højtidelig atmosfære for disse betydningsfulde begivenheder i menneskers liv.

Se mere på hjemmesiden og på Facebook

For at holde sig opdateret om kommende begivenheder, programmet for gudstjenester og detaljer om kirkens historie kan man besøge Køge Kirkes hjemmeside. Her kan man også finde billeder, der viser den smukke arkitektur og atmosfære, der karakteriserer kirken.

Køge Kirke, med sin historie, kultur og spiritualitet, er et omdrejningspunkt for kirkelivet og arrangementer i Køge. Uanset om man er fast kirkegænger eller blot ønsker at udforske dette historiske sted, så byder Køge Kirke velkommen til alle med åbne arme.

Kalender


KONTAKT

Adresse

Kirkestræde 26 – 4600 Køge

GPS

55.45843800778, 12.182413720612

YouTube video

YouTube Kanal

KIRKEN

Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder


Om kirken

Sankt Nicolai, Købstadskirke, opkaldt efter søfarendes skytshelgen, Sankt Nikolaus. Rummer over 700 siddepladser og er besøgt af omkring 36.000 om året. Den ældste del af kirken, der stadig er bevaret, er kirketårnet som er dateret tilbage til 1324. Smuk altertavle lavet af Lorenz Jørgensen fra 1652. Imponerende prædikestol udført af billedskærer Hans Holst i 1624. Mange flotte og interessante epitafier fra tiden mellem 1584 og 1678. Hovedorgel (1968) samt et kororgel (1999) – begge af Marcussen & Søn. Søndre Kapel (også kaldet Vor Frue Kapel) er nu indrettet som museum med en kirkehistorisk samling, som bestemt er et besøg værd.

Byggeår

1324

Din kirkeside

Du kan få adgang til at redigere denne kirkeside. Få adgang her. Det er gratis. 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.