Skejby Kirke

KIRKELIV – GUDSTJENESTER – ARRANGEMENTER

Skejby Kirke

Skejby Kirke

Nedergårdsvej 34 – Skejby – 8200 Aarhus N

Kirkens hus og ny kirke

Skejby og Lisbjerg kirker

Kirken i byen – Af Boris Sandvad, Skejby-Lisbjerg Menighedsråd

Lisbjerg er et af Danmarks største byudviklingsprojekter og vil om nogle år komme til at rumme mere ende 20.000 indbyggere og tusindvis af arbejdspladser. Lisbjerg forandrer sig fra at være en landsby i udkanten af Aarhus, til at blive en tæt, urban og levende by fyldt med liv. Lisbjerg er beliggende på et område, der bærer på en mere end tusindårig historie og har en storslået udsigt. I Lisbjerg skal der være plads til en mangfoldighed af beboere.

Ny kirke anno 2030

Skejby-Lisbjerg menighedsråd har siden midten af 00’erne haft fokus på byudviklingen i Lisbjerg. I 2008 blev den nuværende Sognegård indviet i sammenhæng med den nye Lisbjergskole. Snart bliver der behov for et Kirkens Hus, som erstatning for den nuværende Sognegård. Der skal skabes rammer for en kirke anno 2030 og så langt øjet og tanken kan række. Menighedsrådet har gennem det seneste års tid haft et tæt samarbejde med bygherrerådgiver Finn Balle ApS. Der er afholdt møde med Aarhus Kommunes Teknik og Miljø. Der har været møde med kommunens magistratsafdelinger med fokus på ”borgere vi er fælles om”.

Siden 1. december 2022 har Lars Viftrup været ansat som projektleder. Lars skal sammen med menighedsråd og bygherrerådgiver være med til at skabe og virkeliggøre visionen for Kirkens Hus og kirken i byen.

Kirkens hus og grøn kirke

Visionen er at Kirkens Hus skal være med til at fremme byudviklingen i en positiv retning, som det stabile samlingssted i en hastigt voksende by. Kirkens Hus skal være med til at understøtte det gode liv i byen. Kirkerne i Skejby og Lisbjerg er registreret som ”grøn kirke” – dette betyder at kirkerne i praksis arbejder ud fra et øget fokus på miljø og klima.

En vigtig opgave for menighedsrådet er, at fortælle hvad vores vision er, hvilket grundlag vi står på og hvad vi går mod. Det er også vigtigt at vi kommer i dialog om hvor vi ønsker at bevæge os hen. Det vil vi sætte fokus på i den kommende fremtid.

Kilde: Kirkernes Facebook sider


KONTAKT

Adresse

Nedergårdsvej 34 – Skejby – 8200 Aarhus N

GPS

56.200072471807, 10.174374738123

YouTube video

YouTube Kanal

KIRKEN

Se flere smukke billeder i Facebookgruppen Kirkebilleder


Om kirken

Byggeår

1100

Wikipedia

Din kirkeside

Du kan få adgang til at redigere denne kirkeside. Få adgang her. Det er gratis. 

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.