Luciagudstjenester i kirke nær

Luciagudstjenester i kirke nær

Luciagudstjenester i en kirke nær dig. Find en Luciagudstjeneste i en kirke nær dig. Brug kirker.dk.
Lucia var en pige i Italien, som har givet inspiration til sang, lys og kager midt i den mørke vinter den 13. december. Det fejres i mange kirker fra Anden søndag i advent og i dagene omkring Luciadagen den 13. december.

Luciagudstjenester i dit stift – sådan finder du:

Nørre Uttrup KirkeHenrik Busk Rasmussen03/12 -23 10:00Familievenlig gudstjeneste med luciaoptog og efterfølgende julemarked ved FDF. Det markeres at det er 1. søndag i advent.
Solbjerg KirkeSøren Ørts Tjell03/12 -23 14:00Børnekoret indleder Familiegudstjenesten med Luciaoptog og synger nogle julesange under gudstjenesten.Her fejrer vi også 5-års dåbsjubilæum for alle de børn fra Solbjerg Sogn, der er født i 2018.Efter gudstjenesten går vi over i forsamlingshuset, hvor der afholdes juletræsfest i samarbejde med Solbjerg Borgerforening.
Stenum KirkeJens-Anders Djernes10/12 -23 10:30Luciaoptog ved børn fra Tolstrup Stenum Friskole
Aså KirkeJeanette Nymann Geller.10/12 -23 10:30Vi glæder os til at byde jer velkommen til Luciagudstjeneste i Asaa kirke. Gudstjenesten er tilrettelagt for børn, og spejderne vil gå luciaoptog. Vi ses
Vorupør KirkeAnne Marie Nande10/12 -23 13:00Gudstjeneste med Lucia
Sindal bykirkeIben Aldal10/12 -23 16:00Kom og oplev en stemningsfuld stund i kirken med luciaoptog og fællessang. Kirkernes børnekor, Rødderne, medvirker.
Hillerslev KirkeMarielouise Mærkedahl10/12 -23 16:00Traditionen tro fejrer vi Luciagudstjeneste i Hillerslev kirke sammen med børn fra Thy Privatskole og FDF Hillerslev. Kom og hør børnene synge den smukke Luciasang mm. Vi skal også igen i år høre om den unge pige, Lucia, der følger sin kristne tro trods risikoen for forfølgelse.
Vesløs KirkeInger Hørning10/12 -23 17:00Kom til en familievenlig gudstjeneste og oplev luciaoptoget fra Vejlernes naturfriskole.
Lundby KirkeAnnelise S Skjerning Hejlskov17/12 -23 10:00Børnekoret synger og går i Lucia-optogg.
Hjallerup KirkeMarie Kirketerp, UJ, PA, Mosaik, Luciakor17/12 -23 10:15Kom med til denne gudstjeneste, hvor der er særligt fokus på julesalmer og -sange. Lad de glade juletoner fylde kirkerummet. Kirkens Lucia-kor medvirker ved denne gudstjeneste.
Luciagudstjeneste i Roskilde domkirke. Fotograf Birthe-Hansen
Luciagudstjeneste i Roskilde domkirke. Fotograf Birthe-Hansen

Læs Lucialegenden, syng Luciasangen, bag Luciaboller. Lucia sang.

Lucialegenden

Lucia er en pige fra 200-tallet. Den unge pige boede i byen Syrakus på Sicilien. Hun havde kun sin mor. Hendes far var død. Lucias mor var vaskekone og de havde ikke mange penge, men de havde det alligevel godt.

Lucialegenden

På den tid hørte man i byen Syrakus om en mand, der havde levet 200 år tidligere. Han hed Jesus. Han kaldtes også Kristus. Denne Jesus havde gået omkring blandt folk og prædiket og gjort syge raske, og man sagde, at han var Guds egen søn. Lucia og hendes mor hørte også om Jesus, og de blev kristne og begyndte at bede til Jesus og komme sammen med andre kristne, men det blev forbudt at byens statholder. Så når de kristne skulle samles måtte de gøre det om natten. læs mere

Luciasang til Luciagudstjenester

Luciagudstjeneste med Luciasang, Nu bæres lyset frem, Sankta Lucia Procession
Luciagudstjeneste med Luciasang, Nu bæres lyset frem, Sankta Lucia Procession Kilde: Wikipedia

Luciasangen Nu bæres lyset ind

Luciatrationer Sankta Lucia i Sverige (film med Luciapiger og Luciasang)

Boller med safran

Lucia med Luciabrød (Luciabolle Lussekat)
Lussekatt

Luciabrød Lussekatt opskrift på de svenske kager.

Læs mere på folkekirken.dk

Her ser du Luciagudstjenester i Aalborg stift 2023