Julen 2023

Julen 2023 med advent og jul, nytårsdag og helligtrekonger

JULEN 2023 I KIRKER

Juleevangeliet fortalt af børn

Juleevangeliet

Gudstjeneste juleaften

Gudstjenester i Julen 2023

Jul i Kirker i Danmark

Julen er en særlig tid i kirkerne i Danmark, hvor der fejres advent, Luciadag, juleaften og gudstjenester i hele julen. Her er nogle højdepunkter og traditioner for julefejringen i kirkerne i 2023:

Juleaften i julen 2023

Juleaften er en af de mest traditionsrige tidspunkter i julen. Mange kirker i Danmark afholder gudstjenester juleaften, hvor man kan være med til at fejre fødslen af Jesus og synge julesalmer. Hvis du vil finde en gudstjeneste i nærheden af dig, kan du besøge kirker.dk for at få mere information.

Gudstjenester i Julen 2023

Gudstjenesterne fortsætter i juledagene og gennem hele juleperioden. Kirkerne tilbyder forskellige gudstjenester og musikalske arrangementer, hvor man kan opleve den særlige stemning og glæde i juletiden. Besøg kirker.dk for at finde flere oplysninger om gudstjenester i julen.

I juletiden er der også tradition for at synge julesalmer og lytte til julemusik i kirkerne. Du kan finde en liste over julesalmer og julemusik på kirker.dk.

Jul i kirker ved Nytår og Helligtrekonger

Efter julen fejres nytåret og Helligtrekonger. Kirkerne tilbyder nytårsgudstjenester online og på TV, hvor man kan tage afsked med det gamle år og ønske velkommen til det nye. Helligtrekonger betegner dagen, hvor de vise mænd kom med gaver til Jesusbarnet, og der er ritualer og traditioner forbundet med denne dag. Besøg kirker.dk for at finde mere information om Helligtrekonger og nytårsgudstjenesterne.

I kirkerne i Danmark kan man opleve en rig mangfoldighed af traditioner og fejringer i julen. Uanset om man ønsker at deltage i adventsaktiviteter, Luciadagens processioner, juleaftens gudstjenester eller fejre nytår og Helligtrekonger, er der noget for enhver smag i kirkerne i julen 2023.

Advent 2023

Advent er en forberedelsestid til julen i kirken. Den falder i december, og der er fire adventssøndage, hvor man tænder et adventslys hver søndag. En kendt tradition er at synge adventssalmer. Se nogle populære adventssalmer. De kendte adventssalmer

Kirkerne tilbyder også forskellige adventsaktiviteter og julekalendere, som man kan deltage i. På kirker.dk kan man finde en online adventskalender, hvor man kan åbne en ny låge hver dag og finde inspirerende indhold i december.

Adventskalender 2023

LUCIA 2023

Luciadag falder den 13. december, og det er dagen, hvor man fejrer Sankta Lucia, som er en lysbærer og symbol på håb og lys i mørket. Kirkerne kan tilbyde Lucia-processioner og gudstjenester, hvor Luciasangen bliver sunget. Derudover er der tradition for at servere Lucia-kager eller Lucia-brød.

Sankta Lucia Procession
Sankta Lucia Procession. Klik og læs om Lucia

https://kirker.dk/lucia-paa-kirker-dk/