Babysalmesang i kirker

Babysalmesang i kirker

Babysalmesang er et populært tilbud i mange danske kirker, hvor forældre og deres babyer kan deltage i musikalske og rytmiske aktiviteter. Formålet er at stimulere barnets musikalske og sansemotoriske udvikling gennem sang og leg. Selvom babyerne ikke forstår salmerne, kan de sanse stemningen og atmosfæren i kirkerummet1.

Babysalmesang i Hyltebjerg kirke

Et typisk babysalmesangshold mødes en gang om ugen, hvor man synger salmer, leger sanglege, blæser sæbebobler, danser og spiller på instrumenter. Dette giver både børn og forældre mulighed for at opleve kirkerummet på en uformel måde1.

https://www.folkekirken.dk/folkekirken-arbejder/boern-og-unge/babysalmesang

Her er nogle eksempler på kirker, der tilbyder babysalmesang:

  1. Jægersborg Kirke: De tilbyder online babysalmesang, hvor forældre kan vælge deres favoritsange og -salmer fra en række videoer2.
  2. Sunds Kirke: Her inkluderer en typisk session aktiviteter som at gå gennem en “mørketunnel” med stjernehimmel, bruge sæbebobler og rasleæg3.
  3. Viborg Stift: Mange kirker i Viborg Stift tilbyder babysalmesang, hvor der bruges forskellige remedier som paraplyer med skyer og andre kreative elementer3.

Babysalmesang er blevet en stor succes i folkekirken, da det tiltrækker unge forældre, der normalt ikke kommer i kirken, og giver dem en mulighed for at opleve kirkerummet på en ny og meningsfuld måde1.

Har du overvejet at deltage i babysalmesang, eller er der noget specifikt, du gerne vil vide mere om?

Baby salmesang
3TILBUD-ANNONCE