Advent i kirker

Advent i kirker

Advent i kirker er også for børn.

Advent i kirker i er en rejse til glæde. En ny julekalender går på jagt efter at finde glæden i kunstværker, i fængsler, hospitaler og kirker. Rejsen til glæden

Advent i kirker

PRÆDIKENTEKST 03-12-2023

1. søndag i advent

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Jesus kom også til Nazaret, hvor han var vokset op. På sabbatten gik han efter sædvane ind i synagogen, og han rejste sig for at læse op. Man rakte ham profeten …

Adventssalmer

Adventskalender

Lucia Hvor er der Lucia gudstjeneste?

Snapper og Sigurd fortæller om første søndag i advent

Anden søndag i advent og snapper : Julemanden og Jesus.

Anden søndag i advent og Snapper

Snapper og Topper snakker med sognepræst Ulla Thorbjørn Hansen jul. I denne video snakker de om juletræ, stjerner, hjerter, marcipan og Jesus og julemanden.

3. søndag i advent med Snapper

Advent er den periode i kirkeåret, hvor man forbereder sig på Jesu fødsel den 25. december.

Advent er forventning. De fire søndage i adventsperioden betegnes henholdsvis første, anden, tredje og fjerde søndag i advent. Hvis juleaften falder på en søndag, er denne dag fjerde søndag i advent.

Udvendigt led lys på kirker sparer energi

Advent i coronatiden

Så selvom julen i kirkerne i 2021 kan betyde krav om coronapas, så skal vi finde glæden i forventningens tid – advent. Rejsen til glæden.

Advent i kirken i 2020 blev anderledes pga corona. Traditioner med kaffe, kager og slik i kirkens lokaler blev aflyst. I stedet så vi en ny tradition. Kirker udleverede poser, som børn og voksne kunne tage med hjem fra kirke. Det blev Advent to go med udlevering af godter i en godtepose i forskellig udformning.

Læs om Corona-regler i folkekirken . Du skal vise coronapas, når du skal til gudstjeneste eller et arrangement i folkekirken, hvis der er mere end 100 deltagere. Læs mere…

Advent to go

Advent to go i Snesere kirke 2020

Når du går ud af kirkedøren i Snesere kirke, så får du en ”advent-to-go” hyggepose med lidt julegodt. Og der er varm kakao udenfor, når juletræet tændes. I år kan man ikke mødes i konfirmandstuen som man plejer.

Kl. 14,00 mødes vi i kirken til en kort familiegudstjeneste, hvorefter vi går hen og tænder juletræerne – alt sammen noget, der er velkendt. I år er det bare nødvendigt, at man tilmelder sig arrangementet, da der er begrænset med pladser i kirken grundet faren for smitten med corona. Vil du deltage, skal du derfor tilmelde dig hos Janette Weng

Læs mere på Facebook

Snesere menighedsråd og Snesere Bylaug har haft tradition for et adventsarrangement i mere end 20 år. Men i år bliver det nødvendigt med tilmelding.

Kirke to go i Låsby kirke 2020

Familiegudstjeneste om Advent i Låsby kirke

Kort corona-venlig gudstjeneste, hvorefter hver familie får en “Kirke-to-go”-aktivitetskasse med hjem.

Vi mødes i kirken til en sang og en historie. Herefter får I resten af gudstjenesten med hjem i en “Kirke-to-go”-aktivitetskasse, som blandt andet indeholder en bøn, en godnathistorie og en krea-aktivitet for hele familien.

Mange glade hilsner Jacob

Jul to go

Jul to go i 2020

Sognepræster i Favrskov bringer julebudskabet ud med Jul to go. Det er juleglæde til børn og unge, som i år ikke kan komme til kirken, især børneinstitutioner og skoler i Favrskov.

”Når institutioner og skoler kommer i til julegudstjeneste, fortæller vi i kirken hvorfor vi holder jul og hvad det betyder for os alle sammen, at et lille barn kom til verden i en stald i Betlehem for mere end 2000 år siden. Desværre er det ikke alle steder muligt at holde julegudstjenester i år pga. corona.
Julens budskab om håb, kærlighed og lys i mørket er altid vigtigt at få fortalt, men det er ikke mindre vigtigt i år. Det bliver jul igen i år, også trods corona – og det håber vi at julehilsenen fra os, vil være en påmindelse om” fortæller sognepræst og leder af Akademi for præstekadetter Eva Pedersen, som står bag udviklingen af projektet.

, ,
%d bloggers like this: