Anden pinsedag udendørs gudstjenester 2024

Anden pinsedag udendørs gudstjenester 2024

Anden pinsedag udendørs gudstjenester 2024.

Den 20. maj er der udendørs gudstjenester i kirker landet over. Når solen skinner, så drager kirkefolket ud i naturen. Gudstjeneste i det fri holdes ved kirken eller i præstegårdshaven eller på naturskønne område i sognet. Nogle steder samles alle fra hele provstiet til en fælles gudstjeneste.

Gudstjenesteliste med alle gudstjenester i Danmark anden pinsedag

Pinse for børn

Hals KirkeChristian Roar Pedersen og Louise Plough Poulsen09/05 -24 14:00Fælles udendørs gudstjeneste for Gammel Hals Kommune.
Virklund KirkeJacob Bech Joensen20/05 -24 10:30Sammen med en række andre sogne fra Silkeborg provsti holder vi en stor, fælles udendørsgudstjeneste ved pergolaen på Kunstcentret Silkeborg Bad. En altid stemningsfuld oplevelse i enestående smukke omgivelser.
Vilslev KirkeOle Witte Madsen20/05 -24 14:00Vi håber på rigtig godt vejr på Anden Pinsedag, for da skal vi holde gudstjenesten i Vilslev præstegårdshave under den store musebøg. I år har vi inviteret Kongeå Blæseorkester til at spille for os. Efter gudstjenesten nyder vi vore medbragte kaffekurve. Alle er velkomne – også børn! Vi indretter et legeområde i nærheden, hvor der kan leges frit, og som (bedste)forældre kan holde øje med undervejs. Man bedes selv medbringe stole, tæpper, paraplyer, solcreme eller hvad der ellers kan blive brug for i det danske forårssommervejr.(Hvis vejret er meget dårligt, så holder vi gudstjenesten i Vilslev Kirke.) På orkesterets hjemmeside www.kongeaablaeseorkester.dk står der: Kongeå Blæseorkester hed oprindeligt Bramming Blæseorkester, men da der i dag ikke er musikere fra Bramming i orkesteret, ændrede vi navnet. – Orkestermedlemmerne kommer fra Holsted, Ribe, Askov, Hoven, Grindsted og Krogager. Orkesteret øver hver mandag formiddag i Holsted, hvor vi hygger os med at spille musik fra musicals, kirkemusik, brass band musik og anden populær musik. Vi spiller ofte til arrangementer i kirker, pensionistforeninger, Ældre Sagen m.v. I kirkerne deltager vi med koncerter eller medvirker i gudstjenesten. – I vore andre koncerter er vort koncept 2 afdelinger, hvor vi i første afdeling spiller populærmusik, krydret med gode fællessange – i anden afdeling spiller vi tyrolermusik Formand for Kongeå Blæseorkester: Helge Bjerregaard, formand: Tlf. 21 75 37 95 – Mail: alhb@stofanet.dk Tid: Mandag den 20. maj 2024 kl. 14 Sted: Haven ved Vilslev præstegård, Vilslevvej 67, 6771 Gredstedbro (man må gerne parkere ved Vilslev Kirke eller i præstegårdens gårdsplads eller på græsset bag ved præstegårdens stald.
Paarup KirkeLene Sørensen Placatka20/05 -24 05:302. pinsedag afholdes i samarbejde med Paarup-foreningen som en kombination af udeliv, fælles morgenmad og gudstjenestefejring. Vi mødes ved Paarup Kirke kl. 5.30. Herpå går vi en tur i militærområdet for at lytte til nattergale- og anden fuglesang. Ved hjemkomst til kirken er der morgenmad, førend vi sammen fejrer 2. pinsedagsgudstjeneste i det fri på Paarup Kirkegård. Medbring selv tæppe eller klapstol at sidde på. Af hensyn til forplejning beder vi om tilmelding på 66160048, tast 1, seneste 15. maj i kirkekontorets åbningstid. I tilfælde af dårligt vejr aflyses vandring og morgenmad, og gudstjenesten rykkes indenfor i kirken med start kl. 10. Hold jer opdateret på kirkens hjemmeside.
Gierslev Sognegård (Solbjergvej 7A, 4270 Høng)Andreas Norbjerg20/05 -24 09:302. Pinsedag holder vi en fællesgudstjeneste med vores nabopastorater. Vi mødes kl. 9.30 i Gierslev sognegårdshave (Solbjergvej 7a, 4270), hvor der vil være kaffe, the og morgenbrød. Derfra begiver vi os videre på apostlenes heste til Finderup kirke, hvor vi fejrer gudstjeneste kl. 10.30. Præster på dagen bliver Susanne Pedersen og Andreas Norbjerg
HøjmesseIslev KirkeNiels Jørgen Østergaard20/05 -24 09:00Få 1 gudstjeneste i 4 dele med 4 forskellige præster. Sidste år blev pinsevandringen mellem Rødovres folkekirker en stor succes. Derfor vil vi også i år fejre Helligåndens fællesskab med en vandring fra kirke til kirke.  Vi begynder med morgenkaffe og andagt i Islev Kirke kl. 9.00 og vandrer derefter til Grøndalslund Kirke. Derfra går turen til Rødovre Kirke, inden vi slutter ved Hendriksholm Kirke. Undervejs vil der være en mindre andagt ved hver kirke og ved Hendriksholm Kirke afslutter vi vandringen med en andagt og fælles frokost. Tanken bag pilgrimsvandringen er, at et kristent liv er en vandring sammen med andre. Der vil dog blive arrangeret kørsel for dem der er gangbesværede eller ikke kan gå med hele vejen.  På grund af frokost og evt. kørsel bedes alle tilmelde sig til deres eget kirkekontor. Er du fra Islev Sogn skal du ringe til kirkekontoret på tlf.
HøjmesseTimotheus KirkeTrine Amalie Fog Christiansen og og flere af Valbys præster20/05 -24 10:30Kirkerne i Valby holder fælles pinsegudstjeneste 2. Pinsedag Mandag d. 20. maj kl. 11 i Jesuskirkens Sognegårds Have.  Pinsen handler om fællesskab og om at mødes på tværs af grænser og på trods af forskelligheder. Kom og vær med, når Kirkerne i Valby krydser sognegrænserne og mødes til en fælles pinsegudstjeneste under åben himmel 2. pinsedag.   Vi samler personale, frivillige, præster og menigheder til en stemningsfuld pinsegudstjeneste og mødes efterfølgende til en let frokost, samt kaffe og kage i det grønne. Kirkernes organister og kor spiller og synger for. Vi skal lytte til tekster og prædiken og holde nadver, og pinsesolen skinner forhåbentlig ned på os, mens vi fejrer pinse sammen. Alle er hjerteligt velkomne. Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.  Vi glæder os til at se dig!  På vegne af Kirkerne i Valby  Jesuskirken, Vigerslev Kirke, Aalholm Kirke, Johannes Døbers Kirke, Margrethekirken og Timotheuskirken  Velkommen til højmesse  Det er 2. pinsedag og du kan læse søndagens tekster her 2. pinsedag | Bibelselskabet Hver søndag og på alle helligdage er der højmesse i kirken, hvor vi mødes, sætter os godt til rette, hører søndagens læsninger og prædiken og synger salmer fra salmebogen og ofte også fra salmebogstillægget 100 salmer. Nogle søndage er der en eller flere dåb i højmessen. Både store og små er velkomne, og der er en kasse med børnebøger i kirken og et børnehjørne i krypten, hvor børn og barnlige sjæle kan sidde og læse, tegne, lege m.m. under gudstjenesten. Ved højmessen er der altergang, hvor alle er velkomne til at deltage, og der er mulighed for både vin og druesaft. Der er en elevator på venstre side af kirken som kører op i kirken, Der er også en teleslynge i kirken. Efter højmessen byder vi på en kop kaffe og hyggeligt samvær i kirken. Alle er hjerteligt velkomne og vi glæder os til at se dig.

Klik og se alle udendørsgudstjenester

Se eksempler fra tidligere år

Gellerup Kirke

  GUDSTJENESTE UNDER ÅBEN HIMMEL! Det er pinse, og det fejrer vi med en særlig gudstjeneste i Botanisk Have den 29. maj kl. 11.00. Tag en picnic-kurv med og nyd en anderledes gudstjeneste i det fri. Øl & sodavand kan købes. Vi glæder os til at fejre dagen sammen under pinse-solen❤

Haderslev Domsogn

Kirkerne i Haderslev Domprovsti fejrer fælles pinsegudstjeneste

2. Pinsedag 20. maj kl. 11.00.

Det foregår i præstegårdshaven Ribe Landevej 17, Haderslev.

Sydhavn sogn i København – Anden pinsedag i kirkeskibet

Vonge og Øster nykirke

Se gudstjenester i 2022 og tidligere

Anden pinsedag udendørs gudstjenester 2024

Husk søndag!

Få information om gudstjenester i kirker, på TV, radio, online.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.