Pinsen bliver fejret i det fri

Mia Leth Frisch Hviid

Da historien om Jesus’ liv på jorden sluttede Kristi Himmelfartsdag, begyndte der også en ny. Det var historien om de første kristne menigheder og kirkens begyndelse. 50 dage efter Jesus’ død og opstandelse i påskedagene steg Helligånden ned til disciplene og gav dem modet til at vandre ud i verden og dele deres tro. Derfor fejrer kirkerne i pinsen fællesskabet og kirkens fødselsdag.

LÆS MERE om pinse her

Friluftsgudstjenester 2. pinsedag

Mandag er det 2. pinsedag og mange kirker inviterer derfor til friluftgudstjenester, hvor prædikener, musik og nadver flyttes udenfor i gårdhaver, parker eller på bytorve. I Aarhus inviterer Langenæs kirke alle til 2. pinsedag i kirkens gårdhave, hvor pinsen og forsommeren bliver markeret med gudstjeneste i det fri. I Mosede kirke i Greve er det sanserne, som er i fokus. Kirken inviterer nemlig til at gå på opdagelse i de opstillede pavilloner, hvor man under gudstjenesten kan erfare med alle sine sanser, hvordan Gud taler med mange stemmer. Og Margrethekirken i Aalborg fejrer pinsen under overskriften ’Pinse, puls og power’, fordi H.K.H. Kronprins Frederik besøger byen 2. pinsedag.

Find arrangementer på 2. pinsedag nær dig i kirkekalenderen

Pinsen bringer folk sammen

Hørsholm, Kokkedal og Rungsted kirker har tradition for at mødes 2. pinsedag og holde gudstjeneste i det fri. Og i år foregår det på plænen bag Hørsholm kirke. At de tre kirker har tradition for friluftsgudstjeneste er ikke tilfældig. For det er netop det, som pinsen handler om, siger sognepræst i Hørsholm kirke, Per Melhof.

– Pinsedag bliver vi mindet om, at gudstjenestens mening er, at vi kommer sammen i kirken. Men en del af pointen er også, at vi skal gå ud igen. Man skal opleve at gå ud af kirken og mærke forbindelsen mellem det, der sker i kirken og livet, der leves udenfor.

Læs mere om arrangementet i Hørsholm kirke her.  

Oplev pinsen i naturen

Friluftgudstjenester har derfor en helt særlig rolle i pinsen. Per Melhof fortæller, at pinsens budskab er meget tydelig i naturen, fordi man her kan sanse det usynlige. Og det der bevæger os, er det, vi ikke kan se. Det var nemlig det, der skete, da Helligånden steg ned til disciplene.

– Pinsen handler om at turde at gå ud. Efter Jesus’ død og opstandelse i påsken havde hans disciple holdt sig inden døre i 50 dage. Men da Helligånden steg ned til dem, fik de modet til at gå ud i verden. Og vi skal også have tillid til, at vi kan gå ud og møde verden, fortæller Per Melhof.

Til arrangementet 2. pinsedag er det kirkemusikalske fra alle tre kirker samlet, og Per fortæller, at der plejer at være en helt særlig og festlig stemning den dag.

LÆS MERE om friluftsgudstjenester her. 

Husk søndag!

Få information om gudstjenester i kirker, på TV, radio, online.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

3TILBUD-ANNONCE