Fastelavn i kirker

FASTELAVN 

Fastelavn i kirke. Præsten Julie i Hvalsø kirke er klædt ud
Fastelavn i kirke. Præsten Julie i Hvalsø kirke er klædt ud
Fastelavn i kirker er et brag af en fest, når børn er klædt ud og slår hårdt på tønden. Festen er lagt lige før fastetiden, hvor der er ikke er meget fest. For i fasten faster man. Dropper kød og fråds og spiser betydeligt mindre. Ordet karneval betyder ‘farvel til kød’. Munkene kompenserede dog ved at brygge ekstra god og kraftig øl, som kunne nydes i fastetiden.
Det med at faste forsvandt efter reformationen, men er dog nu blevet moderne igen. Nogle bruger fasten som en anledning til at droppe kaffe, tv og internet og en tid til at prøve vegetarmad.

 

Faste er kommunikation med Gud
Vi kender fasten fra Det Gamle Testamente. I Det Gamle Testamente er faste primært en måde at henvende sig til Gud på for eksempel for at vise anger eller for at formilde Ham.

Kong David faster, men forgæves, da hans søn ligger for døden, for at Gud skal lade drengen leve (Anden Samuelsbog kapitel 12,16-23). I Jonas Bog redder indbyggerne i Nineve deres by, som Gud vil tilintetgøre på grund af deres ondskab, ved at udråbe en faste (Jonas’ Bog kapitel 3). Faste er i Det Gamle Testamente altså en form for kommunikation med Gud, ligesom bøn også er det, skriver Bibelselskabet.

Hvordan faster man?

Jesus giver anvisninger på, hvordan man bør faste: Man må ikke gøre som farisæerne og gå rundt med et forpint udtryk, for at alle kan se, at man faster, men man skal faste i det skjulte (Matthæusevangeliet kapitel 6, vers 16).

Fasten er kommunikation til Gud og ikke til mennesker. Det er altså ikke fasten i sig selv, der er noget i vejen med. Men hvis man skilter med det, for at andre skal se, hvor from man er, skrumper fromheden ind. Så ender det med det ydre hykleri, som Esajas også var ude efter

Fasten er nemlig egentlig ikke så meget et spørgsmål om at spise eller ikke at spise, men om at rette sin opmærksomhed mod Gud.  Bibelselskabet

Fastelavn i kirker

Askeonsdag i Center for Kristen spiritualitet

Askeonsdag – den 14. februar – er der 40 dage til påske.

Det markerer centeret med en andagt i Dalum Klosters kirke kl. 17.00.
Under andagten kan de, der ønsker det, gå frem og modtage korstegnelse med aske i panden eller i hånden.

Ved andagten samles ind til flygtninge. Pengene formidles gennem Folkekirkens Nødhjælp.

Fastelavn med børn i Kværndrup Kirke

 Kom udklædt eller kom som du er til kirke og vær med til gudstjeneste med præst, orgel, kostumer og Kværndrup børnekor.

Efter gudstjenesten slår vi katten af tønden, hvor Kværndrup Erhvervs og borgerforening er vært med fastelavnsboller og slikposer.

Skriver Kværndrup Kirke

Fastelavn rundt om i landet

Fastelavnsgudstjeneste for børn

Efterhånden er det ved at være en tradition i Søndersø og Skamby, at fastelavn bliver fejret i kirken med en festlig børnegudstjeneste og bagefter med tøndeslagning, hyggeligt samvær og fastelavnsboller på Søndersøskolen og i Skamby Multihus.

Det er altid en god dag med mange flot udklædte børn i kirken, og selvom det sommetider har været ret koldt at stå i kø ved tønderne, har alle haft en god eftermiddag, når det går hjemad igen.

En god tradition skal ikke brydes, så derfor er der børnegudstjeneste d. 11. februar kl. 14.30 i Søndersø Kirke og kl. 13.30 i Skamby Kirke.

Særligt festligt bliver det, når børnene kommer i deres flotte fastelavnskostumer, så Batman, Superman, feer og prinsesser? Kom i kirke jeres fine og seje udklædningstøj, så alle kan se hvor flotte I er..!!

Efter gudstjenesten er der fastelavnsfest på henholdsvis Søndersøskolen afd. Søndersø og i Skamby Multihus med tøndeslagning, fastelavnsboller, varm kakao og en tår kaffe til de voksne.

 

Besvar

  1. Fastelavn for børn - Kirkepartner Magasin

    […] Se flere kirker med fastelavn […]

Kommentar er lukket.

%d bloggers like this: