Husbådskirke kaster anker i Københavns Sydhavn

Indvielse af husbådskirken – det nye nummer af “Kirken i dag – den aktuelle kommentar og meget mere fra Kirkefondet

Indvielse af husbådskirken
Indvielse af Danmarks første husbådskirke Tirsdag den 27. august blev Danmarks første husbådskirke indviet. Husbådskirken ligger ved Alfred Nobels Bro ved Teglholmen Københavns Sydhavn. Kirkefondet har bygget husbådskirken ved hjælp af midler fra salget af de nu lukkede kirker i København. Husbådskirken, som Sydhavn Sogn har navngivet “Kirkeskibet 2450”, er udlånt til Sydhavn Sogn, indtil det nye planlagte kirkebyggeri er færdigt. Husbådskirken har 150 overdækkede kvm. med plads til omkring 100 personer + en stor terrasse.
Indvielsen blev markeret med åbent hus for kvarterets beboere og andre interesserede, en indvielsesgudstjeneste med deltagelse af biskoppen, domprovsten og sognets præster og en efterfølgende, hvor der var taler af bl.a. kirkeminister Joy Mogensen, Kirkefondets generalsekretær Henrik Bundgaard Nielsen og Kirkefondets formand Erik Mollerup. 
Husbådskirken har lige været med i opløbet om at få Kristeligt Dagblad Initiativpris, men vandt desværre ikke!   

Nanna Rønnov Johansen

De næste par år kan man i Københavns Sydhavn gå i kirke på vandet. Her åbner nemlig en hudbådskirke, som er den første og eneste af sin slags i Danmark.

Den flydende kirke bliver taget i brug, mens Sydhavn Sogn bygger en ny kirke på fast grund. Indtil byggeriet er færdigt, kan folk fortsat gå til gudstjeneste, babysalmesang og andet i husbådskirken.

– Vi er meget glade for at have fået mulighed for at skabe et aktivt kirkeliv i området, inden vi får den nye kirke på landjorden, siger Lone Rasmussen, menighedsrådsformand i Sydhavn Sogn.

Læs mere: Lokalbefolkning skal præge kirkebyggeri

En midlertidig løsning

Husbådskirken, som har fået navnet Kirkeskibet 2450, er udlånt af Kirkefondet, som har tradition for at lave midlertidige kirker i områder, hvor der skal bygges en ny kirke.

– Vi syntes, det var oplagt med en husbådskirke, når der bygges nye kirker i havneområder, udtaler Henrik Bundgaard Nielsen, generalsekretær i Kirkefondet.

Han håber, at familierne i de nye boligområder i Københavns Sydhavn vil få øje på det kirkelige liv gennem husbådskirkens aktiviteter, og at den nye kirke på landjorden på den måde bliver forankret i folks bevidsthed, inden den er opført.

Læs mere: Danske kirker skaber fællesskab i udlandet

Kurs mod Danmarks kyster

Når byggeriet af den nye kirke i Sydhavnen er færdigt, kan husbådskirken sætte kurs mod andre havne, hvor der er brug for en midlertidig kirke.

– Husbådskirken kan godt bugseres til for eksempel Odense Havn, Aarhus Ø eller Limfjorden ved Aalborg, hvor man også bygger boligområder ved havnen og kan få brug for en midlertidig kirke, siger Henrik Bundgaard Nielsen.

Kirkeskibet 2450 bliver indviet med en festgudstjeneste tirsdag den 27. august, hvor alle interesserede er velkommen. Se programmet på Sydhavn Sogns hjemmeside

Husk søndag!

Få information om gudstjenester i kirker, på TV, radio, online.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

3TILBUD-ANNONCE