Stadig færre melder sig ud af folkekirken

Antallet af folk, der melder sig ud af folkekirken, falder fortsat. Det har det gjort siden fjerde kvartal i 2017 og er nu på det laveste antal siden andet kvartal i 2008.

I alt 1952 personer meldte sig ud af folkekirken i tredje kvartal af 2018. Det er færre end de 3142 og 2184, der meldte sig ud i hhv. første og andet kvartal i år.

Dermed er der indtil videre i år 7278 udmeldelser. Til sammenligning var der i 2017 i samme periode 12.012 udmeldelser, og året forinden var tallet 20.099.

 

Ser man på udviklingen i de sidste 10 år er tallene igen på et relativt lavt niveau. Efter nogle udsving forårsaget af eksempelvis debatten om vielse af personer af samme køn i 2012 og Ateistisk Selskabs kampagne i 2016 er udmeldelsestallet nu tilsyneladende stabiliseret på omtrent samme niveau som før og imellem de nævnte begivenheder.

LÆS MERE: Færre forlader kirken

Små udsving

Når man ser på andelen af udmeldelser i forhold til folkekirkens samlede medlemstal, er det stadig relativt små tal, det drejer sig om. I de seneste 10 år har der eksempelvis i gennemsnit været 3418,6 udmeldelser i kvartallet. Det udgør således kun 0,08 % af folkekirkens samlede medlemstal.

Udgivet i Nyt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Dine kommentarer hjælper os med at forbedre vores produkter og tjenester, så vi bliver ved med at registrere dem. Vi bruger kommentaren også til fremtidig reference. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Vi beholder dit navn, så vi kan kommunikere med dig. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.
Vi opbevarer din e-mail, så vi kan kommunikere med dig . For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Vi opbevarer din webadresse på din hjemmeside, så vi kan kommunikere med dig om vores produkt og tjenester. For yderligere oplysninger henvises til vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

%d bloggers like this: