Valentinsgudstjeneste i kirker

Valentinsgudstjenester i flere danske kirker
Valentinsgudstjenester i flere danske kirker

Valentinsgudstjeneste i kirker

Valentinsdag den 14. februar er en gammel kristen helgendag. Efter amerikansk og engelsk forbillede er kirker i Danmark også begyndt at markere dagen med særlige gudstjenester.

En legende fortæller, at Valentin forelskede sig i sin fangevogters datter og fik smuglet et brev ud til hende underskrevet din Valentin.

Sankt Valentin

Legenden fortæller, at Valentin kom til Rom i år 270 for at støtte de kristne, som dengang blev forfulgt af kejser Claudius. Snart blev Valentin dog selv fængslet og skulle tjene hos en fornem familie, som havde en blind datter. Valentin helbredte datteren ved bøn, og hele familien omvendte sig til kristendommen.

Valentinskort

Da Valentin havde omvendt familien, fængslede kejseren ham og dømte ham til døden. Før sin død forelskede Valentin sig i fangevogterens datter, og det lykkedes ham at smugle et kærlighedskort ud til hende. Det blev det allerførste Valentinskort.

Valentinsdag i Danmark

Valentinsdag er ikke en officiel højtidsdag i Danmark. De senere år er Valentinsdag og dens traditioner blevet kendt i Danmark blandt andet gennem amerikanske og engelske film. En del danske kirker begyndt at fejre dagen f.eks. med tematiske gudstjenester om venskab og kærlighed eller særlige gudstjenester for årets brudepar.  (www.folkekirken.dk) 

 

Valentins dag markeres mere og mere og nu også som en god tradition i Helligåndskirken. Vi fejrer Valentins dag med en særlig gudstjeneste, hvor kærligheden er i centrum. Derfor inviteres der endnu en gang til aftengudstjeneste med masser af lys, blomster og hjerter. En stemningsfuld og hjertevarm oplevelse også med brug af kirkens projektor. Efter gudstjenesten inviteres til fællesspisning, menuen er selvfølgelig Brændende Kærlighed.

 

Tirsdag 14. februar 2017, 17:00 til 18:00

Kom til Valentinsgudstjeneste i Skalborg kirke, som gøres i samarbejde med konfirmander, forældre og kirkens musik. Gudstjenesten fokuserer på kærlighedens mangfoldighed.

Tirsdag den 14. februar er Valentinsdag, også kendt som “De elskendes helligdag”. Opkaldt efter den romerske biskop Valentin, som efter traditionen sendte det første Valentins kort og gav blomster til forelskede par i Rom. Derfor udveksler par kærlighedsgaver Efter gudstjenesten serveres der brændende kærlighed. Det koster et mindre beløb at deltage i fællesspisningen.

Valentinsgudstjeneste

Onsdag 14. februar 2018, 19.30
 Gospelkoret GOOD HOPE under ledelse af Lise Leiko Yoshida, Søren Baun – pianist, Kristine Nørgaard Sørensen – skuespiller og Kirsten Jørgensen – provst.

Valentinsdag den 14. februar er kendt som ”de elskendes helligdag”. Det er dagen, hvor par udveksler kort, blomster, chokolade eller andre gaver, som udtryk for deres kærlighed til hinanden. Det er en romantisk dag og også en meget gammel helligdag, helt tilbage fra 500-tallet….

 

2 thoughts on “Valentinsgudstjeneste i kirker

Comments are closed.

%d bloggers like this: