Valentinsgudstjeneste i kirker

Valentinsgudstjeneste i kirker

Valentinsgudstjeneste i kirker er nu blevet en tradition med en særlig gudstjeneste, hvor Valentinsdag markeres og kærligheden er i centrum.

Espe KirkeSimon Langeskov Jylov13-02-10:30Valentinsgudstjeneste i Espe – kærligheden kommer i højsædet og bliver temaet for dagens gudstjeneste. 

Søndag d. 13. februar Kl. 16:00 til kl. 17:00 Sankt Johannes Kirke Aarhus

Skt. Johannes Kirke har en festlig og swingende Valentinsgudstjeneste under deltagelse af gospelkoret Joyful Voices og sognepræst Leise Christensen. Der er fokus på kærligheden – mellem elskende, mellem venner, i familien, kærlighed til mennesker, verden og Gud. For som Paulus skriver: Størst af alt er kærligheden.

Valentinsdag den 14. februar er en gammel kristen helgendag. Efter amerikansk og engelsk forbillede er kirker i Danmark også begyndt at markere dagen med særlige gudstjenester.

Din Valentin

En legende fortæller, at Valentin forelskede sig i sin fangevogters datter og fik smuglet et brev ud til hende underskrevet din Valentin.

Valentinsgudstjenester i flere danske kirker
Valentinsgudstjenester i flere danske kirker

Sankt Valentin

Legenden fortæller, at Valentin kom til Rom i år 270 for at støtte de kristne, som dengang blev forfulgt af kejser Claudius. Snart blev Valentin dog selv fængslet og skulle tjene hos en fornem familie, som havde en blind datter. Valentin helbredte datteren ved bøn, og hele familien omvendte sig til kristendommen.

Valentinskort

Da Valentin havde omvendt familien, fængslede kejseren ham og dømte ham til døden. Før sin død forelskede Valentin sig i fangevogterens datter, og det lykkedes ham at smugle et kærlighedskort ud til hende. Det blev det allerførste Valentinskort.

Valentinsdag i Danmark

Valentinsdag er ikke en officiel højtidsdag i Danmark. De senere år er Valentinsdag og dens traditioner blevet kendt i Danmark blandt andet gennem amerikanske og engelske film. En del danske kirker begyndt at fejre dagen f.eks. med tematiske gudstjenester om venskab og kærlighed eller særlige gudstjenester for årets brudepar.  (www.folkekirken.dk) 

3TILBUD-ANNONCE