Halloween og lys

Halloween og lys

Halloween og lys – ikke kun i uhyggelige græskarhoveder. Det er også at tænde lys i det uhyggelige mørke med gudstjenester og lystænding for de kære døde ved Allehelgen.

Halloweengudstjenester i kirker

Flintholm Kirke Annette Molin Brautsch27/10 -24 14:00 Kom til et brag af en Halloween gudstjeneste i kirken, når vi begynder med gudstjeneste og derefter byder på forskellige sjove og ubehagelige aktiviteter…

Sporup Kirke Mette Mommsen 22/10 -24 17:00 Kom til en spændende Halloween i Sporup Kirke. Der vil være TO-GO poser til alle børn.

Agedrup Kirke Charlotte Rørdam Kristensen 27/10 -24 15:30 Halloween gudstjeneste

Margrethekirken.dk Tør du komme i kirke torsdag 31. oktober kl. 17?
Hyggelig uhyggelig teater- og nadvergudstjeneste for modige familier.

Grønnevang Kirke Hillerød Øst Halloweenaften vil vi holde hytten åben for alle som har lyst at komme ned og rasle. I den anledning vil der være mulighed for at opleve den uhyggelige …

Allehelgen 2024

Tænd lys i mørket ved Halloween

Kirker kan forholde sig til Halloween på en proaktiv måde. I stedet for at afvise eller kritisere fejringen kan de vælge at engagere sig i den ved at tilbyde alternative arrangementer. For eksempel kan kirker lave Halloweengudstjenester. Og kirker kan organisere begivenheder, hvor familier er inviteret til at komme og fejre med lys, dekorationer, bønner og fællesskab. Dette kan give børnene mulighed for at deltage i festlighederne, samtidigt med at de oplever et sikkert og opmuntrende miljø.

Desuden kan kirken fremhæve fortidens kristne. Ved at fortælle historier om trosvidner, martyrer og helgener og deres liv, kan vi inspirere til en forståelse af, hvad det vil sige at leve et liv i tro. Det åbner også op for samtaler om, hvordan vi alle kan stræbe efter at efterlade et lysende eftermæle.

Ved at samle menighederne i en fejring af liv og lys, giver kirkerne ikke kun et alternativ til Halloween, men også en platform for at bearbejde sorg, fejre livet og finde trøst i fællesskabet. I en verden, der ofte kan virke mørk og udfordrende, lyser disse begivenheder vejen for mange, og minder os om, at lyset altid vil sejre over mørket.

Halloween og Kristendom: At Bring Lys Ind i Mørket

Halloween, som fejres den 31. oktober, er en tid, hvor græskar lyser op, og udklædninger sætter gang i fantasien. Men for mange kristne rejser denne fejring spørgsmål om dens indhold og betydning. Hvordan kan kirker forholde os til Halloween? Kan vi se muligheder for at bringe lys ind i denne mørke tid?

Hvad er Halloween?

Halloween har rødder, der strækker sig tilbage til de gamle keltiske festivaler, som markerede slutningen af høsten og begyndelsen på vinteren. Det er i denne overgang, at man mente, at ånderne fra de døde kunne vende tilbage til jorden. Disse traditioner blev senere blandet med den kristne fejring af Allehelgensdag (All Saints’ Day) den 1. november, hvor vi ærer og mindes helgenerne og de troende, der er gået bort.

Hvad er Allehelgen og Halloween? Artikel i Kristeligt Dagblad

Som kristne kan vi bruge Halloween som en mulighed for at reflektere over livet, døden, og det evige håb, vi finder i Kristus. I stedet for at frygte mørket og dets symbolik kan vi vælge at mindes dem, vi har mistet, og anerkende den hemmelighed, der ligger i troen på opstandelsen.

Aktiviteter med fokus på tro

Gør Halloween til en tid for refleksion og samvær. I stedet for kun at fokusere på det skræmmende ved begivenheden, kan vi inkludere aktiviteter, der fremmer troen. Her er nogle idéer:

  1. Lys: Tænd lys for de kære, I har mistet. Del minder om dem, og tal om det håb, vi har i Kristus.
  2. Lidelse og tro: Del historier fra Bibelen, herunder de lidelser, Jesus og apostlene gik igennem, og hvordan de fandt styrke i deres tro.
  3. Oprettelse af en Halloween-Håb Kasse: Sammensæt en kasse med bønner, bibelvers og billeder af helgenerne for at minde familien og jer selv om troens vigtighed.

Afsluttende Tanker

Halloween og Allehelgen kan være en tid med både fejring og refleksion for kristne familier. Det handler om at finde balance og udnytte muligheden for at bringe lys ind, selv i de mørkeste traditioner. Ved at mindes dem, vi har mistet, og ved at mindes de kristne, der har sat spor i historien, kan vi skabe et sikkert rum for vores børn og for samfundet som helhed.

I en tid, hvor mørket ofte kan virke overvældende, lad os udstråle det lys, vi har i Kristus, og huske at vores tro giver os kraft til at overvinde selv de mest skræmmende skygger.

Hvad er allehelgen og halloween?