Adventskransen med fire lys

Adventskransen med fire lys

Adventskransen med fire lys. At tænde lys i advent. Vi har fire lys i adventskransen

Vil vi tænde lysene i advent?

Vi kan selv vælge om vi vil se lyst på livet eller vi vil se mørkt på livet.
Der fortælles om 2 fattige koner, som næsten ingenting ejede. De havde kun hver en spegepølse. Og den var halvt spist op.  Den ene kone så sort på det og sagde:  nej, nu er hele  pølsen snart spist op, hvad skal vi så gøre !?  Den anden kone så lyst på det og sagde:  Se vi har næsten en halv pølse . er det ikke dejligt,  at vi har så meget tilbage ! 

Hvis vi forestiller os verden som de 4 lys, der står her. Så ville sortseerne mene, at de fleste lys er slukket.

Adventskransen med fire lys – hvad betyder lysene?

Adventskrans med fire lys
Adventskrans med fire lys

Det første lys er tillidens lys. Men der er jo ingen tillid i en verden med så meget løgn.  Mennesker bliver uvenner og krigen raser, og der er ikke længere nogen ærlighed til. Nej det lys er slukket . Vi kunne også tænde lyset og glæde os over, at vi lever i et land med høj grad af tillid til hinanden – også til vores ledere. Tænd lys for tillid!

Det 2 lys er glæden. Men der er jo ikke længere megen glæde i en tid, hvor mennesker har så travlt, og de har ikke tid til mig, så jeg er så ene i min ensomhed, og det var meget bedre i gamle dage.  Nej glædens lys er slukket. Vi kunne også vælge at glæde over at vi lever i et land med tryghed og venlige mennesker med varme hænder.  Tænd lys for medmenneskelighed!

Det 3. lys er freden. Men også det lys er slukket, når krigen raser i Syrien og flere andre steder. Vi kan også vælge at glæde os over, at mange arbejder for at få stoppet krigene og at vi lever i et fredeligt land i en fredelig del af verden. Tænd lys for freden!

Det 4 lys er håbet.

Og det kunne jeg jo ligeså godt slukke. For jeg venter mig ikke noget af fremtiden. Jeg er holdt op med at drømme. Jeg gider ikke længere åbne den nye dags låge. Men lad os i stedet vælge ikke at slukke det sidste lys – så er den jo gruelig gal.  Lad os ikke slukke håbets lys .  Tænd lys for håbet og livet!

Adventstid er forventningstid

Vi venter på Julen. Vi venter på glæden.

‘Jeg glæder mig i denne tid’ siger Peter i Peters Jul.

Køb Peters Jul ved Bog og Ide . Giv den som gave i adventstid.

Børn lever i adventstid i denne forventning. Hver dag åbner de en ny låge i kalenderen, for at se hvad der vil vise sig. det er spændende, det er at forvente noget godt,  det er at håbe.

Adventstid er forventning
Peters Jul

Køb Peters Jul ved Bog og Ide . Giv den som gave i adventstid.