Demokratiet – TV gudstjeneste

Demokratiet – TV gudstjeneste

Demokratiet TV gudstjeneste, magten og menigheden – Søren Gade

DR1 | FRA 10:00 – 11:00

Folketingets formand Søren Gade er sammen med vært Sofie Østergaard taget til gudstjeneste i Kastelskirken. Gudstjenesten hylder demokratiet, magten og menigheden.

Sognepræst Else Hviid prædiker om det folkekirkelige demokrati, og sammen med Søren Gade og Sofie Østergaard taler de om, hvorfor demokratiet er vigtigt – både politisk og kirkeligt.

TV guide

Kastelskirken – Kirker.dk

Kastelskirken, beliggende i hjertet af Kastellet i København, er en kirke med en rig historie og en unik arkitektonisk stil. Bygget i 1704, har den tjent både som militærkirke og som sognekirke siden 1902. Denne kirke skiller sig ud med sin nord-syd orientering og dens enkle, men smukke barokstil. Interiøret er præget af lys og ro, hvor blikket naturligt ledes mod den imponerende altertavle omgivet af forgyldte trærammer. Kastelskirken er ikke kun et sted for andagt, men også et kulturelt samlingspunkt, der byder på arrangementer som fællessang og café-møder. Dens vægge rummer historier om vigtige historiske figurer, herunder statsfanger som J.F. Struense og Dr. J.J. Dampe, hvis skæbner var knyttet til arrestbygningen bag kirken. I dag fortsætter Kastelskirken med at være et levende monument, der forener fortid og nutid.

Husk søndag!

Få information om gudstjenester i kirker, på TV, radio, online.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.